INTERESNE DEJAVNOSTI

Feb 25, 2022 | VRTEC-NOVICE

Z mesecem marcem 2022, bomo v vrtcu ponovno pričeli z izvajanjem interesnih dejavnosti. Starši ste vabljeni, da vključite otroke v interesne dejavnosti na podlagi otrokovih zanimanj in želja. Otroku obrazložite, kaj se na določeni dejavnosti dogaja in upoštevajte njegovo stališče, glede vključitve v samo dejavnost. V primeru, da otrok nima lastne želje po sodelovanju, obiskovanje take dejavnosti ni smiselna. Otrok nima lastne motivacije za sodelovanje, koncentracija je slabša, zato se velikokrat zgodi, da se na interesni dejavnosti pričnemo ukvarjati z vzpostavljanjem primernih odnosov znotraj skupine, namesto s predvidenimi dejavnostmi.

Smiselno je razmisliti tudi o številu interesnih dejavnosti v katere bo otrok vključen. Kljub temu, da so interesne dejavnosti izvedene v času, ko je večina otrok še prisotnih v vrtcu, je to čas, ki je v oddelkih namenjen prosti igri in medsebojnemu druženju otrok. V dopoldanskem času, znotraj oddelkov namreč potekajo vodene dejavnosti.

Prijavnice so dostopne na spodnjih povezavah in v posameznih oddelkih vrtca. Prijave na interesne dejavnosti bomo zbirali do petka, 4. 3. 2022 oz. do zapolnitve mest. V primeru, da se bodo v prihodnosti mesta sprostila, bomo k sodelovanju pozvali otroke, ki zaradi zapolnitve mest niso dobili možnosti vključitve.

PRIJAVNICA PEVSKI ZBOR IZVIRČKI
PRIJAVNICA PLESNE URICE
PRIJAVNICA GLASBENA USTVARJALNICA

(Skupno število obiskov 179, 1 obiskov danes)
Dostopnost