Tretji dan je bil na Kavki nekoliko bolj umirjen. Dopoldanski del je bil namenjen spoznavanju lokalne kulinarike. Osmošolci so se preizkusili v izdelovanju kobariških štrukljev. Najprej razgovor o zdravi prehrani iz lokalnih sestavin, nato o štrukljih in krapih po različnih slovenskih pokrajinah, o kobariških štrukljih, seznanitev z recepturo, demonstracija izdelovanja, nato pa veselo na delo ... velja se potruditi. To bo namreč sladica pri večerji. Njami!


Drugi del skupine se je na lutki učil pravilnega izvajanja temeljnih postopkov oživljanja pri zastoju srca, nato so se učenci zamenjali.


Po kosilu in prostem času sprehod do Nebes. Dobesedno! Tako se namreč imenuje nekoliko posebno sodobno turistično naselje družine Roš, ki leži na pobočju med Livkom in Kukom. Obiskujejo ga ljudje, ki cenijo mir, zasebnost, lepoto narave in širne razglede. Na zunaj posnema arhitekturo nekdanjih senikov na Livškem, notranjščina pa je z majhnimi ločenimi hiškami, s savno, bazenom, vinsko kletjo in skupno večjo hišo za druženje prilagojena željam tistih sodobnih turistov, ki jim več kot vrvež mest in hrup množice pomenita tišina in odmaknjenost.


Zvečer pa družabni večer z zabavnimi igrami in petje beneških pesmi ob kitarski spremljavi. Ena od njih je bila tudi ČEZ LIVEK TE POVABIM, ki so jo nekoč peli Beneški fantje.
|