05.12.2018 Ogledov: 179
TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2018

Tudi letos smo tretji petek v mesecu novembru obeležili dan slovenske hrane.  Tako kot prejšnja leta, smo tudi letos na ta dan uživali samo živila lokalnega izvora: domač med, maslo, jabolka in kruh, zraven tega pa smo se okrepčali še z mlekom iz bližnje kmetije. Da pa smo naredili ta dan malo poseben, so učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane v tednu pred dnevom slovenske hrane odišavili skoraj celotno šolo. Pekli smo namreč medenjake za vse učence naše šole.

Na dan, ko smo izvedli tradicionalni zajtrk, so tako ti učenci s pomočjo nekaterih učencev iz 6. razreda odšli od razreda do razreda in predstavili učencem kakšen je namen tega dneva, razložili so jim pojem lokalna hrana in zakaj je ta hrana bolj zdrava za nas. Za posladek pa so jim razdelili medenjake in jabolčne krhlje, ki smo jih naredili iz jabolk iz šolskega sadovnjaka.

 


10.12.2018 PRIZNANJE ZA šOLSKI EKOVRT


10.12.2018 NA šOLSKEM VRTU


06.12.2018 ŽE JESEN NAM DEŽEK TROSI, PISAN PLADENJ BARVIC NOSI


05.12.2018 ZLATI KABEL ZA PROJEKT O KULTURNI DEDIščINI


05.12.2018 TEHNIšKI DAN O TRAJNOSTNI ENERGIJI


05.12.2018 VARNO NA POTI V šOLO IN DOMOV 2018


05.12.2018 TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2018


03.12.2018 BI SE GNETLI NA TEJ METLI?


03.12.2018 MORALA JE V ITALIJANSKO OSNOVNO ŠOLO


03.12.2018 OSMOŠOLCI V CŠOD KAVKA - ZADNJI DAN


03.12.2018 OSMOŠOLCI V CŠOD KAVKA - 4. DAN


29.11.2018 OSMOšOLCI V CŠOD KAVKA - 3. DAN


28.11.2018 OSMOšOLCI V CŠOD KAVKA - 2. DAN


28.11.2018 OSMOšOLCI V CŠOD KAVKA - 1. DAN


26.11.2018 POHOD NA BEVKOV VRH


22.11.2018 NA OBROBJU PEKLA


18.11.2018 NAŠA GOZDNA IGRALNICA


12.11.2018 KOŠARICE SMO VZELI V GOZD JESENSKI ŠLI ....


07.11.2018 DEVETOšOLCI RAZMIšLJAMO O NAšIH BODOčIH POKLICIH


07.11.2018 OB DNEVU SPOMINA NA MRTVE
mile-expense