16.12.2018 Ogledov: 382
KAKO NASTANE MASLO?

V preteklem mesecu, natančneje 16. novembra, ko beležimo dan slovenske hrane, smo tudi v našem vrtcu otrokom pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. V preteklih letih smo ta dan namenili spoznavanju čebel, čebelarjev in medu.  Letos pa so otroci starejših skupin (pikapolonice, ježki, ribice in metuljčki) spoznavali, kako nastane domače maslo. V ta namen smo v vrtec povabili nekdanjo učiteljico na naši šoli gospo MARTO FLORJANČIČ, ki se je z veseljem odzvala vabilu in nam prišla predstaviti  ter  pokazati postopek predelave mleka v maslo.

Aktivno so se v pripravo vključili tudi otroci in s skupnimi močmi nam je uspelo narediti odlično maslo, katerega smo na kruhu tudi poskusili.  Kako nam je šlo, pa si lahko ogledate v foto utrinkih.

     

    

     

     

    

    

 

  

OTROCI IN VZGOJITELJICE SE ISKRENO ZAHVALJUJEMO GOSPE MARTI ZA NJEN ČAS IN NEPOZABNO IZKUŠNJO.  

 

 


16.01.2019 TEKMOVANJE IZ ZNANJA O SLADKORNI BOLEZNI


07.01.2019 PREDNOVOLETNO USTVARJANJE


06.01.2019 ŠOLSKO TEKMOVANJE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE


28.12.2018 PRAZNIČNO USTVARJANJE NA NAŠI ŠOLI


28.12.2018 POSTALI DEL GEOTERMALNE UčNE POTI


27.12.2018 DRUžENJA, KI OSTANEJO V POSEBNEM SPOMINU


25.12.2018 VESELO OB KONCU KOLEDARSKEGA LETA


24.12.2018 POHOD Z BAKLAMI


17.12.2018 V BOJU PROTI VSEM VRSTAM ODVISNOSTI


16.12.2018 KAKO NASTANE MASLO?


13.12.2018 DEDEK MRAZ ŽE RAZVESELJUJE OTROKE


12.12.2018 SLOVENSKA PESEM V PESMARICI EU


10.12.2018 PRIZNANJE ZA šOLSKI EKOVRT


10.12.2018 NA šOLSKEM VRTU


06.12.2018 ŽE JESEN NAM DEŽEK TROSI, PISAN PLADENJ BARVIC NOSI


05.12.2018 ZLATI KABEL ZA PROJEKT O KULTURNI DEDIščINI


05.12.2018 TEHNIšKI DAN O TRAJNOSTNI ENERGIJI


05.12.2018 VARNO NA POTI V šOLO IN DOMOV 2018


05.12.2018 TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2018


03.12.2018 BI SE GNETLI NA TEJ METLI?
mile-expense