21.02.2019 Ogledov: 801
DEVETOšOLCI SPOZNAVAMO POKLICE

V torek, 12. 2. 2019, se nas je pod mentorstvom svetovalne delavke Janje Bašelj, 9 devetošolk odpravilo na spoznavanje poklicev v gostinstvu, turizmu, aranžerstvu in ekonomiji.  Na pobudo Martine Čuk (Bar Gabrijel) so nam ga pripravili Jernej Brus (Turistična kmetija Želinc), Sergej Koncut (Bar Gabrijel in Gregor Novaković (Javni zavod LTO Laufar Cerkno).  Začeli smo v učilnici za gospodinjstvo, kjer so se nam vsak posebej predstavili s svojo poklicno zgodbo. Sledil je praktični del, najprej smo se ustavili v kuhinji gostilne Pr' Štruklu, kjer nam je njihov kuhar Aleš Makuc predstavil kuhinjo in delo kuharja, ter poudaril, da je treba kuhati s srcem, ker se to pozna na okusu. Nadaljevali smo v TIC-u, kjer nam je svoje delo predstavil Gregor Novaković. Spoznali smo raznolikost dela v turistični pisarni. Šli smo tudi v bar Gabrijel, kjer smo pojedle svojo malico, s pomočjo Martine pa smo si skuhale vsaka svoj čaj (bili so odlični), ter se pogovorili o lepoti poklica, pomenu predanosti, srčnosti ter o velikih možnostih razvoja podjetniških idej na Cerkljanskem. Spoznale smo, da je še posebej veliko možnosti za zaposlitev in udejanjanje lastnih idej prav na področju turizma. Pot smo zaključili v hotelu, kjer nam je vodja recepcije predstavila še delo receptorja in sistem delovanja hotela. Devetošolci pa so na ta dan spoznavali poklic policista. Policista Uroš Magajne in Edvard Miklavčič sta učencem predstavila izobraževalno pot do poklica policist ter vsa potrebna znanja in veščine, s katerimi se strečujejo policisti pri opravljanju vsakodnevnih nalog. Osnovna šola se iskreno zahvaljuje Martini Čuk ter Sergeju Koncutu iz Bara Gabrijel, Jerneju Brusu iz turistične kmetije Želinc ter Gregorju Novakoviću iz LTO Laufar Cerkno za odlično pripravljeno predstavitev svojih poklicev. Zahvala gre tudi policijski postaji Idrija, ki je z zelo kvalitetno predstavitvijo opozorila mlade, kako pomemben je njihov poklic za ohranjane varnosti države in njenih državljanov. 

 

Kuharski poklic; Kuhati je potrebno s srcem, ker se to pozna na okusu!



 
Javni zavod LTO Laufar Cerkno in raznolikosti dela v turistični pisarni.



 
Poklici v gostinstvu in turizmu



 



Poklic policista; pomembna so znanja, psihofizična pripravljenost in vrednote

 
 


20.08.2019 DOGODIVŠČINE MIŠK


18.08.2019 SPOMIN NA METULJČKOV POLET V VESOLJE


29.07.2019 KAJ VSE SO POČELE PIKAPOLONICE


28.07.2019 NAGRADA NA MEDNARODNEM TEKMOVANJU NA BAVARSKEM


17.07.2019 JEŽKI SKOZI LETO


17.07.2019 POČITNIŠKO VARSTVO


11.07.2019 POČITNIŠKO VARSTVO


08.07.2019 ZDRAVJE V VRTCU


01.07.2019 SEDMOšOLCI NA DOLENJSKEM


26.06.2019 POMAHALI šOLI V SLOVO IN HURA POčITNICE


25.06.2019 SKUPNO SLOVO IN OTVORITEV RAZSTAVE IZDELKOV


22.06.2019 BODOČI PRVOŠOLCI NA OBISKU V 1. RAZREDU


21.06.2019 KOLESARSKI IZPIT POD STREHO IN ZA NA CESTO


20.06.2019 KONČNI IZLET 6.A IN 6.B RAZREDA


19.06.2019 SAMOSTOJNA RAZSTAVA NIKE NOVAK


19.06.2019 UDELEžBA NA MEDNARODNEM EX TEMPORU MORAVčE


19.06.2019 METULJČKI IN RIBICE V KEKČEVI DEŽELI


17.06.2019 LETOšNJI DEVETOšOLCI NOVIM IZZIVOM NAPROTI


17.06.2019 PISANO LETO RIBIC


16.06.2019 OBISK ŽIVALSKEGA VRTA
mile-expense