Izbirni predmet Sodobna priprava hrane, obiskujejo učenci 7. in 9. razreda. Nazadnje smo pri predmetu ustvarjali meni s 4 hodi. Učenci so se razdelili po skupinah in kuhali po predpisanih receptih. Na koncu smo skupaj jed postregli in pojedli oziroma se posladkali.

Za predjed smo naredili čičerikin snack in kremno juho iz hokaido buče z mlečno peno. Za glavno jed smo si pripravili burger. Učenci so vse komponente pripravili sami, razen štručke. Burger je bil sestavljen in mesne polpete, čebulne marmelade, poširanega jajca, omake iz medu in gorčice, sira, popečene slanine in zelenjave. Poleg burgerja smo pripravili tudi pomfri iz sladkega krompirja. Za sladico smo izbrali hitro pripravljen recept, kjer se sladico pripravi s pomočjo mikrovalovne pečice. Recepti so priloženi tudi v priponki spodaj.

Skozi pripravo so učenci osvajali in se učili novih ter ponavljali že osvojene tehnike obdelave živil.

Spodaj so priložene tudi fotografije nekaterih izdelkov.

(Skupno število obiskov 473, 1 obiskov danes)
Dostopnost