POVEČANO ŠTEVILO PREHLADNIH OBOLENJ PRI OTROCIH

Mar 3, 2021 | AKTUALNO -VRTEC, Novice-šola, VRTEC-NOVICE

​V zadnjem času opažamo pri otrocih več znakov blažjih prehladnih obolenj. Starše pozivamo, da so pri otrocih pozorni na slabo počutje, prehladne znake, kašelj, vročino, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu… in v skladu s tem tudi primerno ukrepajo. V primeru bolezenskih znakov naj otrok ostane doma, pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.   

Starše naprošamo, da vzgojiteljicam redno sporočajo (na e-naslov oddelka ali po telefonu) vzrok odsotnosti otroka v oddelku, saj je to zelo pomembno za organizacijo dela v oddelku, spremljanje zdravstvenega stanja ostalih vključenih otrok in nadaljnjih ukrepov za delovanje oddelka. Le tako bomo lahko zagotovili nemoteno delovanje vrtca še naprej.

V primeru, da se oddelek zapre zaradi karantene ob potrjenem primeru z okužbo SARS-CoV-2, bomo ob ponovnem odprtju oddelka v vrtec sprejemali samo popolnoma zdrave otroke. V primeru kakršnihkoli zgoraj navedenih znakov obolenja bomo primorani otroke zavračati.

Hvala za razumevanje

(Skupno število obiskov 340, 1 obiskov danes)
Dostopnost