V petek, 17. julija, smo sklenili prvi del letošnjega počitniškega varstva. Tudi zadnji teden ni manjkalo zanimivih aktivnosti, ki bodo učencem ostale v lepem spominu.
Razburljiv je bil že prvi dan v tednu, ko so učenci spoznavali lokalni radio. Ekipa Primorskega vala je učencem predstavila radijski vsakdanjik, v studiu pa so se lahko preizkusili v vlogi pravih malih napovedovalcev, kar je bilo vsekakor posebno doživetje. Veliko pozornosti je ob obisku radia pritegnil tudi več kot sto let star gramofon – komaj poznana naprava v dobi, ko je že CD plošča zgodovina. Nepozaben je bil tudi torkov dan na kmetiji v Davči, kjer nas je sprejel učitelj Marko Bevk. Otroci so prisostvovali običajnemu dopoldnevu na kmetiji in s svojo aktivnostjo dokazali, da odlično obvladajo razna kmečka opravila. Med drugim so pomagali počistiti zajčnike, pomolsti kravo, nahraniti najrazličnejše živali. Tudi »kmečka prevozna sredstva« so se izkazala za pravo atrakcijo – jahanje osla in vožnja s traktorjem sta učence posebej navdušila. Davče obiskovalec nikoli ne zapusti lačnih ust in tako je bilo tudi tokrat – družina Bevk je poskrbela za zares topel sprejem in obilno pogostitev.
Tema naslednjih dveh dni je bila osrednja cerkljanska tovarna Eta. Če smo jo v sredo spoznavali v živo, ko smo se z zaposlenimi sprehodili skozi tovarno, smo v četrtek umetniško upodobili naš obisk Ete. Učenci so z zanimanjem prisluhnili strokovnjakom, ki so jim slikovito predstavili delovanje podjetja in njihove glavne izdelke. Spoznavanje tovarne, ki ima velik pomen za lokalno skupnost, saj zaposluje veliko število lokalnih prebivalcev, je zagotovo poučno za učence na začetku svoje izobraževalne poti.
Vsa naša doživetja smo v petek ujeli še v besedo in sliko. Naj torej tokrat poezija ostane skrivnost – našim besednim umetninam boste namreč lahko prisluhnili že to sredo, 29. julija, v posebni radijski oddaji na Primorskem valu.

Na obisku lokalnega radia Primorski val

Na obisku pri učitelju Marku v Davči

Na obisku v tovarni ETA Cerkno

(Skupno število obiskov 807, 1 obiskov danes)
Dostopnost