Praznično mesto OŠ Cerkno


Spoštovani starši.

Letos na naši šoli, učitelji in učenci, ob koncu meseca decembra pripravljamo javno praznično prireditev in sejem z božično-novoletnimi stojnicami. Na stojnicah boste lahko izbrali voščilnice, sladka presenečenja in različne lepe in uporabne izdelke naših učencev. Praznični sejem s prireditvijo bo potekal v sredo, 20.12.2023, med 16.00 in 19.00 uro v prostorih naše šole
V okviru prireditve bomo zbirali sredstva za šolski sklad OŠ Cerkno. Zbrana sredstva bomo namenili pokrivanju različnih stroškov učencem naše šole, ki izhajajo iz socialno šibkejših družin. Del sredstev bomo namenili pokrivanju stroškov za prevoze na različna šolska tekmovanja in tabore za učence v šolskem letu 2023/2024. Del zbranih sredstev pa bi želeli nameniti tudi za nabavo različnih didaktičnih orodij, ki bodo obogatile in popestrile izvajanje različnih učno-vzgojnih aktivnosti na naši šoli.

V sodelovanju in ob podpori Lions kluba Idrija ter številnih podjetij in posameznikov zbiramo finančna sredstva tudi na posebnem podračunu OŠ Cerkno odprt pri UJP OE Postojna:
Številka: 01214-6030647310
Sklic: SI00 – 299400

Donatorjem v šolski sklad nudimo posebne prednovoletne voščilnice. Več informacij za naročilo lahko dobite na elektronskem naslovu:
info@os-cerkno.si

Za sodelovanje in izkazano pomoč se vam iskreno zahvaljujemo. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na naši prednovoletni prireditvi.

Kolektiv in skupnost učencev OŠ Cerkno


Praznično mesto OŠ Cerkno

V sredo, 20. decembra 2023 smo na šoli imeli prav posebno prednovoletno prireditev. Našo šolo smo odeli v praznično mesto, njene ulice pa napolnili s stojnicami, na katerih so se lesketali novoletni izdelki, ki so jih izdelali naši učenci. Iz šolske slaščičarne je dišalo po sladkih dobrotah, z glavnega odra pa sta se razlegala otroško petje in smeh. Ob plesnih ritmih mladih plesalcev, se je zazibalo tudi občinstvo.
Letošnji december je bil na naši šoli namenjen pripravam na osrednji prednovoletni dogodek. Pri tem so sodelovali prav vsi učenci od 1. do 9.r, učenci s podružnične šole v Šebreljah in tudi celotni kolektiv OŠ Cerkno. Poleg osrednje kulturne prireditve, ki je vključevala gledališko predstavo, različne recitale, plesne točke, točke mladinskega pevskega zbora, pa smo pripravili tudi sejem z božično-novoletnimi stojnicami. Prireditev je ob prazničnem vzdušju imela tudi dobrodelen namen, saj smo zbirali sredstva za šolski sklad OŠ Cerkno. Pri zbiranju finančnih sredstev nam je veliko pomagal tudi Lions klub Idrija, ki je zbiral sredstva preko posameznikov, kakor tudi podjetij iz lokalnega okolja. Zbrana sredstva bomo v celoti namenili pokrivanju različnih stroškov učencem naše šole, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin. Del sredstev bomo namenili tudi pokrivanju različnih stroškov povezanih s prevozi na šolska tekmovanja, šolske tabore ter tudi za nakup učne opreme.
Iskrena zahvala vsem učencem in delavcem šole, ki so pomagali pri pripravah in izvedbi prireditve. Velika zahvala gre tudi staršem, ki ste spekli piškote in pripravili darilne pakete ter tako polepšali praznični čas marsikateremu otroku in njegovi družini. S številno udeležbo na naši prireditvi ste pomagali pričarati topel občutek, da smo skupnost, ki nas povezujeta srčnost in solidarnost. Zahvala gre tudi Lions klubu Idrija, posameznikom in podjetjem, ki ste za pomoč otrokom in šoli, pomagali zbrati v šolski sklad OŠ Cerkno preko 8.000 € finančnih sredstev.

Ob koncu leta želimo izreči najlepše želje za novo leto, ki je pred nami.
2024 naj bo prepleteno z radostjo, dnevi pa napolnjeni s smehom in ljubeznijo.
Naj vsak trenutek nosi s seboj svežino in optimizem.

Kolektiv in skupnost učencev OŠ Cerkno

Kratek video povzetek s prireditve

Prednovoletne delavnice

1. decembra na naši šoli že tradicionalno poteka prednovoletna delavnica. Letos smo izdelovali različne izdelke, ki bodo polepšali naš prednovoletni čas. Izdelke bomo našim obiskovalcem prednovoletne prireditve Praznično mesto na OŠ Cerkno, ponudili tudi na naših stojnicah. Kako zanimiv in ustvarjalen dan smo preživeli, pa smo zabeležili na spodnjih fotografijah.

(Skupno število obiskov 564, 1 obiskov danes)
Dostopnost