Turizmu pomaga lastna glava


Učenci 4. razreda letos obiskujemo turistični krožek, kjer pod mentorstvom učiteljice Alenke Bogataj sodelujemo pri projektu Turizmu pomaga lastna glava. Projekt je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah. Naslov letošnje turistične naloge je OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom. 
Raziskovali smo lokalne sestavine in jedi, ki so značilne za naš kraj. Za cilj smo si postavili, da ustvarimo novo inovativno kulinarično doživetje, ki bo združevalo tradicijo, naravo in sodoben pristop pri uživanju hrane. Za izhodiščno jed smo vzeli tradicionalno pajtičko s čebulo in orehi ter jo nadgradili v nekaj edinstvenega in privlačnega za potrošnika. V sodelovanju s Turistično kmetijo Želinc smo ustvarili nove okuse pajtičk, jih združili v pleteni košari in ponudili kot novo doživetje – »Pajtička piknik«. Pri tem smo se osredotočili na uporabo lokalnih sestavin, kar ne ohranja le avtentičnost okusov, temveč tudi podpira lokalno skupnost in trajnostno prakso. To kulinarično doživetje je plod naše želje po oživitvi lokalne kulinarične dediščine in promociji našega kraja. Pajtičke, tradicionalno cerkljansko jed, smo tako postavili v novo luč, kot del piknik doživetja, ki omogoča gostom, da se sprostijo v objemu narave ob okušanju lokalnih okusov.
Za pripravljenost za sodelovanje in pomoč se zahvaljujemo Turistični kmetiji Želinc, članom društva Laufarija Cerkno in članom Turističnega društva Reka. Zahvaljujemo se tudi članom šolske RTV Osnovne šole Cerkno in mentorju Branetu Brelihu za pomoč pri snemanju promocijskega spota.

Izdelali smo seminarsko nalogo in promocijski videospot. 4 aprila pa bomo svoj produkt predstavili na turistični tržnici v Postojni.

Nekaj foto utrinkov z našega “Pajtička piknika”. 

Vabimo vas k ogledu naloge in promocijskega filma.

 

Novice:
8. aprila 2024 – Predstavitev našega projekta na turistični tržnici v Postojni

(Skupno število obiskov 116, 1 obiskov danes)
Dostopnost