Dogodivščine v Počitniškem varstvu 2021 so se v preteklem tednu zaključile. Otroci so se imeli zelo lepo, spoznali in naučili so se zelo veliko, saj smo poskrbeli za to, da smo vsak dan doživeli nekaj lepega.
V ponedeljek, 23. avgusta, smo se sprehodili do nove trgovine v kraju, kjer so nam prijazno predstavili poklic trgovca in najrazličnejša dela, ki jih zaposleni v taki trgovini opravijo tekom dneva.

V torek smo se sprehodili po Cerknem in se ustavili v Bevkovi knjižnici. Knjižničarka nam je predstavila svoje delo in nam prebrala pravljico o čarovnici in njenem čarovniškem mačku. Razložila nam je pravila, ki jih moramo upoštevati vsi obiskovalci knjižnice. Prelistali smo knjige na otroškem oddelku in si izposodili tri risanke, ki smo si jih ogledali v času počitka v šoli.

V sredo so nas obiskali prostovoljci iz Mladinskega centra Idrija. Na šolsko dvorišče so v svojem MC mobilu – kombiju pripeljali različne športne pripomočke: skate rampe, slack line, dva gola in žoge, družabne igre (Človek ne jezi se; Enka, Spomin in druge) … Zabavali smo se celo dopoldne, po kosilu pa smo si privoščili počitek in ogled risanke.

V četrtek so nas obiskali taborniki iz Roda aragonitnih ježkov Cerkno. Pripravili so nam pravo taborniško doživetje in to kar na šolskem dvorišču. Otroci so se naučili igro Napad na tabor, se odpravili na lov na lisico, izvedeli nekaj o taborniški zastavi, ruticah in opremi za taborjenje ter si ogledali fotografije z letošnjega taborjenja.

V petek, 27. avgusta, smo odšli še na zadnji izlet. Z avtobusom smo se odpeljali do Idrije in obiskali Policijsko postajo Idrija. Tam so nas sprejeli komandir ter ostali policisti in nam razkazali svoja policijska vozila. Slišali smo policijsko sireno ter si ogledali dve sobi, opremljeni v zapor. Policijski komandir nas je nato povabil še v notranjost policijske postaje, kjer nam je podrobneje predstavil policijsko delo ter nam razložil in pokazal, kako iščejo sledi za zlikovci. Imeli smo veliko vprašanj in prepričali smo se, da se je težko izogniti kazni, saj s policijskimi praški in metlico res lahko odkrijejo vse sledi, ki jih zlikovci nevede puščajo za seboj. Kljub temu, da smo bili mi le na obisku, je policist desetim otrokom odvzel prstni odtis. Izvedeli smo, da ima vsak človek svoj prstni odtis. To se nam je zdelo zelo zanimivo in otroci so svoje prstke med seboj kar primerjali. Za lep zaključek pa smo odšli še na igrišče, kjer so se otroci igrali na lepo urejenih otroških igralih.

Zares lepo smo preživeli te poletne počitnice, ki se počasi zaključujejo, zato ekipa PV21 želi vsem otrokom lep in zdrav začetek šolskega leta.

Na tem mestu pa bi se rada zahvalila tudi vsem sodelujočim v programu Počitniškega varstva 2021.

Za  nas ste pripravili nepozabna doživetja.

HVALA!

Nasvidenje prihodnje leto! 😊

Ana Marija Kavčič
koordinatorka počitniškega varstva

Lepo vas vabimo, da prisluhnete radijskemu prispevku o PV21 na radiu Primorski val objavljenemu v sredo, 1. septembra v sklopu šolske oddaje.

(Skupno število obiskov 272, 1 obiskov danes)
Dostopnost