​Spoštovani starši.

Vlada Republike Slovenije je v petek, 5 novembra 2021 sprejela dodatne ukrepe za zajezitev širjenja virusa Covid-19 tudi na področju vzgoje in izobraževanja (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-3459/odlok-o-zacasnih-ukrepih-za-preprecevanje-in-obvladovanje-okuzb-z-nalezljivo-boleznijo-covid-19). Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport je v zvezi z novimi ukrepi včeraj podalo tudi uradno pojasnilo (https://www.gov.si/novice/2021-11-06-tudi-v-prihodnjem-tednu-izobrazevanje-v-solah-in-na-fakultetah-samotestiranje-za-vse-ucence-dijake-in-studente/).

Glede na nove usmeritve od ponedeljka, 8.novembra 2021 dalje velja:
– Obvezno je nošenje maske v vseh zaprtih prostorih za vse učence in zaposlene,
– maska mora biti kirurška ali tipa FFP2,
– maske iz blaga niso več primerne.

V odloku so določene tudi izjeme, maske ni potrebno nositi:
– Otrokom do dopolnjenega 6. leta starosti,
– osebam, ki izvajajo športno vadbo,
– osebam s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,
– učencem, dijakom in študentom pri pouku športne vzgoje in pouku športa (več v 12. členu odloka).

Od ponedeljka, 15 novembra dalje pa je s ciljem ohranjanja varnega šolskega prostora pridvideno tudi dodatno samotestiranje učencev s HAG testi. Na protokol izvajanja samotestiranja učencev še čakamo in vas bomo obvestili, ko ga prejmemo s strani pristojnih inštitucij.

Ne glede na vse predvidene spremembe, starše iskreno naprošamo, da se ob zelo zahtevnih epidemiloških razmerah tudi v našem okolju, v prvi vrsti dosledno držijo naslednjih priporočil:
– V šolo hodijo samo zdravi otroci,
– v primeru okužbe otroka, nas čim prej obvestite,
– v primeru okužbe v družini, naj otroci ostanejo doma,
– v primeru čakanja na izvid PCR testa, naj otroci ostanejo doma,
– karantene ne kršimo.

Število posameznih okužb in posledično karanten, se tudi na naši šoli povečuje. Trenutno imamo v polni karanteni en oddelek zadnje triade. Šola na daljavo ni tista, ki bi si jo želeli in zato moramo vsi skupaj po najboljših močeh poskrbeti, da ohranimo šolski prostor odprt in varen za vse. V minulem letu in pol korone nam je z razumnim upoštevanjem preventivnih ukrepov, to na naši šoli zelo dobro uspelo. Potrudimo in podprimo se tudi tokrat.

Mitja Dežela
ravnatelj OŠ Cerkno

(Skupno število obiskov 385, 1 obiskov danes)
Dostopnost