V teh dneh nas je razveselila novica, da je OŠ Cerkno med nagrajenci nemškega tekmovanja Evropa v šoli (Europäischer Wettbewerb), in sicer z obema mednarodnima projektoma, ki ju je skupaj s partnerskimi šolami soustvarjala v letošnjem šolskem letu:

Ach, du liebe Zeit! – War denn früher alles besser? (Ah, ti ljubi čas! Je bilo prej res vse bolje?)

Littera scripta manet (Zapisana beseda ostane)

V prvem projektu so učenci pod mentorstvom učiteljice Anice Svetik sodelovali s šolami iz Poljske, Nemčije in Češke, v drugem pa s šolami iz Avstrije in Nemčije. Nekatere od njih so že naše dolgoletne partnerice in nas z njimi povezujejo tudi osebna prijateljstva, z drugimi smo tokrat začeli sodelovati povsem na novo.

Krovna tema letošnjega tekmovanja je bila Digital EU – and YOU?!, tekmovanje pa je razdeljeno na različne starostne module za mladino od začetka osnovnih do konca srednjih šol oz. od 6. od 21. leta starosti. Starosti prilagojene so tudi podteme posameznih modulov.

V prvem projektu so se tako učenci ukvarjali z raziskovanjem, kako se je življenje spreminjalo skozi različne generacije (od starih staršev preko staršev do današnjih najstnikov), v drugem pa, kako se je skozi čas spreminjala človeška komunikacija, način sporočanja (predvsem pisanje in branje).

V pisanju s peresi se preizkušajo učenci s partnerske šole na Češkem.

Naša sedmošolka Žana s peresom in tinto zapisuje svojo predstavitev v pisani gotici.

 

 

(Skupno število obiskov 169, 1 obiskov danes)
Dostopnost