Počitnikarji smo se odpravili na naš prvi izlet. Cel teden smo se pripravljali in nestrpno čakali, kdaj bo prišel ta dan. Odpravili smo se v Ljubljano! =)

Z avtobusom smo se zgodaj odpravili izpred šole, da bi čimprej prišli v Ljubljano. Med vožnjo smo se pogovarjali, debatirali o tem, kaj mislimo, da bomo danes delali, nekateri pa smo tudi spali, saj je bilo še zgodaj. Ko smo prispeli na cilj, smo hitro izstopili iz avtobusa in že stali pred lutkovnim gledališčem, kjer smo pomalicali.

Ko smo se napolnili z energijo, smo pot nadaljevali proti Hiši eksperimentov. Tam sta nas pričakali prijazni vodički, ki sta nas popeljali skozi zanimivosti fizike in kemije. Imeli smo velikooo časa, da smo vse eksperimente preizkusili, si jih ogledali in spoznali čarovnije znanosti. Lahko smo se preizkušali v sluhu, vidu, ravnotežju, delali ogromne milne balone, svojo težo merili v hercih, gledali, kako se plamen spreminja ob prisotnosti kemikalij in še mnogo drugih eksperimentov. Ker smo se imeli tako fino, je čas šel čisto prehitro mimo, a imeli smo naslednjo nalogo. 😉

Odpravili smo se v center na Prešernov trg in Tromostovje. Postavili smo se v majhen zborček in začeli s prepevanjem. Že dva dni prej smo vadili v šoli, zdaj pa je prišlo do trenutka, ko smo morali čisto zares nastopiti pred publiko. Takoj, ko smo začeli, je okoli nas že stala množica ljudi, ki nas je prav z veseljem poslušala. Deležni smo bili bučnega aplavza in se priklonili. Od spomenika smo se premaknili na Tromostovje in tam vajo ponovili še enkrat. Bili smo vedno boljši! Mimoidoči so nam ob navdušenju v kovček dajali kovančke, s katerimi smo si počitnikarji prislužili sladoled prav za vsakega. Bili smo zelo veseli in vedno več smo si želeli nastopati. Zapeli smo še na Šuštarskem mostu, potem pa nas je že čakal avtobus. Pa vendar smo se počitnikarji odločili, da učiteljice presenetimo in smo med potjo začeli ponovno prepevati. Ker je učiteljica Maya Marina kitaro imela še vedno pri sebi, se nam je pridružila še ona. Čez Kongresni trg so se slišali naši glasovi in prav presrečni smo bili, ko smo videli, da na lica ljudi privabljamo nasmeške. Bilo je res prijetno in veselo vzdušje!

Za konec smo si pred parlamentom ogledali še razstavo kipov v obliki medvedov, ki so predstavljali države sveta. Res so bili lepih barv, predvsem pa zelo veliki.

Dan je bil res super in komaj čakamo, da ga bomo lahko spet ponovili naslednje leto!

(Skupno število obiskov 130, 1 obiskov danes)
Dostopnost