​V sredo, 3. 7. 2024, smo se počitnikarji odločili, da bomo dan preživeli zunaj. Ob tako lepem vremenu ga je preprosto bilo treba izkoristiti. Razdelili smo se v dve skupini. Ena je ostala v telovadnici, druga pa je šla na balinišče v Cerknem.

Tam so nas že pričakovali člani balinarskega kluba Cerkno. Poleg njih so bili tudi mlajši, ki pa v klubu trenirajo. Za nas so že pripravili poligon in krogle, ki so bile prilagojene naši starosti in velikosti. Najprej smo se do dobra spoznali z osnovami balinanja, nato pa smo se v športu preizkusili tudi sami. Sprva je bilo kar težko, saj še nismo poznali igrišča in tudi nismo vedeli, kako močno je treba kroglo vreči. A nič ne de, po pol ure, smo vsi balinali odlično, predvsem pa, ker smo to delali prvič. Člani so nas zelo pohvalili in nam, čeprav so mislili, da nam bo vaja vzela dlje časa, omogočili, da smo se šli pravo tekmo. Razdelili smo se v štiri skupine in tekma se je pričela. Bilo je napeto in res vznemirljivo. Na koncu smo članom balinarskega kluba podarili darilce v zahvalo za tako prijetno in športno popestren dan.

Med menjavo skupin smo bili počitnikarji tudi v telovadnici in se kot po navadi dodobra razmigali, se zabavali in igrali. Tudi ura športa malo drugače je prav pasala na tako športno obarvan dan.

Za konec dneva pa smo po kosilu še parkrat zapeli skupaj in se z veseljem pripravili na naslednji dan.

(Skupno število obiskov 100, 1 obiskov danes)
Dostopnost