V sredo, 22. februarja, smo sedmi razredi imeli kulturni-naravoslovni dan v Idriji. Najprej smo se odpravili v Mestno knjižnico in čitalnico Idrija. Knjižnico nam je natančneje predstavila knjižničarka Marinka. Kasneje smo se razdelili v skupine in reševali delovne liste. Prvi list je bil namenjen spoznavanju knjižnice in njenemu urniku, drugi list pa je bil navezan na knjigo Potegavščina, ki smo jo morali poiskati na knjižni polici. Nato smo delovne liste skupaj predstavili. Ob koncu obiska smo dobili vsak svojo knjigo z naslovom Reformatorji, ki sta jo napisala Boštjan Gorenc in Jaka Vukotič.
Nato smo šli v Mestni muzej na gradu, kjer smo se skupaj z vodičko sprehodili po stalni razstavi o rudniku živega srebra. Predstavila nam je težko delo rudarjev, živo srebro, različne kamnine itd. Spustili smo se po stopnicah, kot bi vstopili v rove rudnika, tako smo si lahko ogledali tudi pripomočke in razne slike, ki so prikazovale delo rudarjev.
Čisto na koncu smo se odpravili v vojni muzej. Gospod nam je predstavil vojno preteklost Idrije in bližnje okolice. Vsa oprema v muzeju je originalna in jo je gospod zbiral okoli 30 let. V muzeju smo si lahko ogledali tudi bolnišnico Pavlo z originalnimi pripomočki, s katerimi je zdravnik v vojnem času zdravil paciente.
Po končanem ogledu vojnega muzeja smo se odpravili nazaj v šolo. Kulturni dan mi bo ostal v lepem spominu in izvedela sem kar nekaj novih stvari.                        

Zapisala: Maja Vojska

(Skupno število obiskov 228, 1 obiskov danes)
Dostopnost