V letošnjem šolskem letu OŠ Cerkno sodeluje v mednarodnem projektu eTwinning z naslovom Bienenleben schützt Menschenleben (Življenje čebel varuje življenje ljudi). Posvečen je ozaveščanju mladih o tem, kako pomembne za nas so čebele.

V okviru projekta se je doslej zvrstilo že več različnih dejavnosti. Devetošolci so obiskali Čebelarski muzej v Radovljici, izdelovali medene dražgoške kruhke, fotografirali čebele v naravnem okolju, poleg tega pa tudi najrazličnejše čebelnjake, ki jih lahko vidimo na Cerkljanskem in širše. Sedmošolci poslikavajo panjske končnice, učenci izbirnega predmeta nemščina 3 skupaj z vrstniki iz Avstrije in Nemčije sestavljajo mini slovarček, iščejo »internacionalizme« na temo čebelarstva (besede, ki so zelo podobne v več jezikih) idr.

Do konca šolskega leta načrtujemo še več različnih aktivnosti v povezavi s čebelami in njihovimi pridelki, prav tako tudi naši partnerski šoli.

Ta teden nas je presenetil paket, ki je prispel iz Weitensfelda v Avstriji. Učenci tamkajšnje šole, s katero nas povezuje večletno prijateljstvo in sodelovanje, so v okviru projekta že pred začetkom adventnega časa izdelovali hišice iz medenega testa. Eno od njih so naredili tudi za nas. Uspešno je prestala dolgo pot in nepoškodovana prispela v Cerkno. Zelo smo se je razveselili in občudovali spretnost učencev, ki so jo oblikovali.

Iskrena hvala zanjo, dragi učenci in učitelji iz Weitensfelda!

(Skupno število obiskov 189, 1 obiskov danes)
Dostopnost