V četrtek 2. 12. 2021 smo se nekateri učenci 7-ih, 8-ih in 9-ih razredov odpravili na izlet v Park vojaške zgodovine v Pivki. Šlo je za nagradni izlet za tiste, ki so sodelovali na 9. ali 10. literarnem natečaju Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije, ki ga razpisuje Območno združenje vojnih veteranov Idrija – Cerkno. Vsak prijavljeni na natečaj je pripravil prispevek oz. spis o osamosvojitveni vojni leta 1991. Na koncu so vsi prispevki izšli v zborniku.

Celotno zbirko v Pivki nam je razkazal vodič. Videli smo veliko vojaških vozil in ostalih pripomočkov. Pokazal nam je tudi njihovo najnovejšo pridobitev, to je policijski čoln P-111. Poudaril je, da je glavni namen njihove zbirke pokazati obiskovalcem hrabrost tistih, ki so se borili, in se zato odrekali marsičemu in, da spomin nanje ne bo šel v pozabo.

Na koncu pa je predsednik Območnega združenja vojnih veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno, Marjan Platiše, ki nas je na izletu tudi spremljal, povabil učence k sodelovanju na letošnjem, 11. literarnem natečaju Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije.

(Skupno število obiskov 289, 1 obiskov danes)
Dostopnost