Ministrstvo za šolstvo je pripravilo nov rokovnik za vpis v srednje šole in dijaške domove. Nov rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020. Do tega datuma morajo vsi kandidati, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oziroma bivati v dijaškem domu, oddati prijavnico. Ob tem na ministrstvu poudarjajo, da na prijavnici za vpis v srednje šole ni potreben podpis in žig ravnatelja osnovne šole, kar spremeni naše predhodne dogovore.

Do konca tega tedna boste po navadni pošti prejeli prijavnico z natančnimi navodili za izpolnjevanje in pošiljanje. Za vsa vprašanja v zvezi z vpisom se lahko obrnete na janja.baselj@os-cerkno.si

Posledično se spremeni tudi rok za prenos prijave, ki je po novem do 16. junija 2020. Do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov. Do tega datuma bo potekal tudi prenos prijave za vpis v dijaški dom. Kot izhaja iz rokovnika, bodo kandidati za vpis v srednje šole oziroma dijaške domove v primeru, da bi se prijavili v izobraževalni program oziroma dijaški dom, kjer bo predvidena omejitev vpisa, o tem obveščeni 26. junija 2020 popoldan (za srednje šole) oziroma 30. junija 2020 (za dijaške domove), ko bomo na spletnih straneh ministrstva objavili seznam srednjih šol oziroma dijaških domov, ki bodo vpis omejili.

Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020, odvisno od razporeda šol oziroma dijaških domov, o natančni razporeditvi bodo kandidati seznanjeni s strani šole oziroma dijaškega doma.

Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednjih šolah bodo na spletni strani ministrstva objavljene predvidoma 6. julija 2020 popoldan.

(Skupno število obiskov 261, 1 obiskov danes)
Dostopnost