V četrtek, 22. 06. 2023 smo učenci 8. razredov imeli tehniški dan, na katerem smo se preizkusili v ustvarjanju pikselacije.

Kaj je pikselacija? Pikselacija je eden od načinov ustvarjanja stop animacije iz fotografij  (slow stop motion), v kateri so v vlogi figur ljudje. Pri tem moramo narediti veliko fotografij v različnih gibih (figur) in jih nato skupaj združiti z različnimi programi (Movie Maker, Da Vinci, Cap Cut..,). Ko vse slike skupaj združimo, izgleda, kot da smo filmček zares posneli oz. kot da se figure premikajo.

Za naš snemalni prostor smo imeli na voljo celotno šolo in njeno okolico. Prvih nekaj minut tehniškega pouka smo namenili izdelavi scenarija. nato pa smo se do malice lotili snemanja. To delo je zahtevalo kar nekaj časa, saj smo za vsako sekundo posnetka potrebovali okrog 25 slik, da se je gib dobro ponazorilo. Po malici pa je sledilo programiranje. Učenci so delali v več programih, ki smo jih omenili zgoraj. Tako delo vsebuje urejanje slik, določanje trajanja vsake slike in dodajanje glasbe, ki spremlja posnetek. Tudi programiranje je trajalo dolgo, nekaterim se je zavleklo še v naslednji dan.

Naše posnetke pa vam dajemo tudi na ogled in vam ob gledanju privoščimo obilo užitka!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno število obiskov 142, 1 obiskov danes)
Dostopnost