V petek, 31. marca 2023 vas ob 17.00 uri vabimo na predavanje priznanega predavatelja dr. Sebastjana Kristoviča z naslovom Bo moj otrok postal samostojna in odgovorna osebnost?. Predavanje bo potekalo v šolski večnamenski dvorani in je namenjeno staršem, pedagoškemu kadru in lokalni skupnosti.

Nekaj besed o predavanju:
Permisivna paradigma v vzgoji in vzgojno-izobraževalnem procesu v središče sveta odraslih (starši, vrtec, šola…) postavlja otroka. Vse se vrti okrog zadovoljevanja njegovih želja in potreb. Posledice so različne in večplastne. Po mnenju dr. Kristoviča, zaradi »vse po meri otroka« in poplavah obšolskih/obvrtčnih dejavnosti, se danes pogosto srečujemo z generacijami zdolgočasenih, naveličanih in iztrošenih otrok ter mladostnikov. Imamo ogromno število otrok, ki so prav zaradi tega in ob tem še zaradi prevelike uporabe zaslonov nervozni, nemirni, nespeči in razdražljivi (hiperaktivnost). Pričujoče predavanje predstavlja odgovore in smernice na trenutno zaskrbljujočo situacijo, v kateri so se znašli tako strokovni delavci, kot tudi starši in predvsem naši otroci ter mladostniki.

Predstavitev predavatelja:
Dr. Kristovič je doktoriral s področja logoterapije (Eksistencialna kriza in kriza smisla z vidika logoterapije) na interdisciplinarnem doktorskem študijskem programu. Je direktor Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo, v okviru katerega deluje tudi Svetovalno-terapevtski center za družine, pare in posameznike, in profesor na dveh fakultetah: na magistrskem in visokošolskem strokovnem študijskem programu Psihosocialna pomoč in na različnih študijskih programih na Alma Mater Europaea – ECM (visokošolskem strokovnem, magistrskem in doktorskem), kjer je tudi prorektor za študijski proces. Je habilitiran v naziv izrednega profesorja s področja psihologije in avtor treh znanstvenih monografij. Dr. Kristovič ima preko 300 bibliografskih zadetkov in s prispevki redno sodeluje na različnih mednarodnih simpozijih in mednarodnih znanstvenih konferencah ter v različnih radijskih in televizijskih oddajah. Je član uredniškega odbora mednarodne kategorizirane znanstvene revije Journal for ReAttach Therapy and developmental Diversities, član uredniškega odbora nacionalne strokovne/znanstvene revije Tretji dan in član uredniškega odbora mednarodne znanstvene revije Monitor ISH (Revija za humanistične in družbene vede). Obštudijska strast in dejavnost dr. Kristoviča je bil šport v katerem je bil tudi precej uspešen – kategoriziran je bil kot vrhunski športnik (kickbox) in član slovenske reprezentance z dosežki na svetovni ravni, po zaključeni tekmovalni karieri je postal trener mariborskega kluba. Že vrsto let vodi in izvaja ustvarjalno-doživljajske tabore za otroke in mladostnike. Deluje v izobraževanju, kurativi in preventivi v obliki predavanj, seminarjev in svetovanja. Že več let po vsej Sloveniji predava za različne ciljne skupine s področja vzgoje – za profesorje, učitelje, vzgojitelje, starše – in vodi predavanja in seminarje za različne delovne kolektive s področja duševnega zdravja, odnosov in transparentne komunikacije. Deluje tudi na področju psihosocialnega svetovanja (v različnih duševnih stiskah, pri vzgojnih težavah in težavah pri odraščanju, partnerskih odnosih, vedenjskih težavah, soočanju in prebolevanju izgube, prizadetosti, krivdi…) posameznikom in družinam. Dr. Kristovič že več let sodeluje s starši, učitelji in vzgojitelji v obliki individualnih obravnav, predavanj, seminarjev in svetovanja.

(Skupno število obiskov 440, 1 obiskov danes)
Dostopnost