Spoštovani starši.

V zadnjih dneh, ko beležimo povečano število obolelih s COVID-19 tako pri otrocih kakor tudi pri zaposlenih v OŠ Cerkno, se pogosto srečujemo z vprašanjem, kako je s skrajševanjem obdobja izolacije pri otrocih. Glede na določila zadnjega odloka in pomembne novosti, ki jih je izdal ZD Idrija (veljajo od 1. februarja 2022 dalje) vam posredujemo naslednja pojasnila. V skladu z zadnjimi veljavnimi odredbami pristojnega ministrstva, vezano na obvladovanje nalezljive bolezni COVID-19, ZD Idrija obvešča vse s prebivališčem na območju občin Idrija in Cerkno oziroma izbranim zdravnikom v ZD Idrija ali ZP Cerkno, da izvedba testiranja poteka na naslednji način:

V primeru pozitivnega testa na samotestiranju (doma, v šoli) ali za osebe z znaki okužbe dihal oziroma za potrebe prekinitve izolacije (7-dnevna izolacija) velja, da se lahko hitrega testiranja udeležite na za to določenih točkah testiranja:

MAGAZIN IDRIJA – vsak ponedeljek, sreda in petek, od 8. 30 – 11:30.
ZD IDRIJA – prostori Covid ambulante (prostori Centra za krepitev zdravja, vhod za objektom ZD Idrija) – vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 12. in 14. uro.
Center šolskih in obšolskih dejavnosti CERKNO – vsak torek in četrtek, med 9. in 11. uro.
ZP CERKNO (kontejner pred ZP Cerkno) – samo za potrebe prekinitve izolacije, vsak delovni dan, od ponedeljka do petka, med 13. in 13.30.

Na naši šoli bomo za skrajšanje izolacije pri otrocih upoštevali samo potrdila o izvedenih HAG testih (negativen izvid) na zgoraj omenjenih trestirnih točkah oz. glede na ustrezno potrdilo izdano s strani otrokovega pediatra. Posredovati ga je potrebno razredniku v vednost. Potrdil pridobljenih z drugih testirnih mest ne moremo in ne smemo upoštevati. Otrok mora v tem primeru počakati do izteka polne izolacije doma (10 dni) in se nato zdrav vrne med svoje vrstnike. Glede na trenutno stanje in izkušnje apeliramo, da naj v šolo prihajajo izključno zdravi otroci in da se v zvezi z morebitnim skrajšanjem izolacije starši predhodno posvetujete z otrokovim pediatrom. Samo tako, bomo lahko ohranili šolsko okolje zdravo in varno za vse udeležence.

Več informacij glede testiranja na COVID-19 najdete na spletni povezavi ZD Idrija.

OŠ Cerkno

(Skupno število obiskov 498, 1 obiskov danes)
Dostopnost