​Z izboljševanjem razmer povezanih s COVID-19 in glede na nova priporočila pristojnih inštitucij, tudi v našem zavodu s ponedeljkom, 7. marca 2022 postopoma sproščamo večino dosedanjih ukrepov. Delo na šoli se vrača v normalne okvire in tega se prav vsi veselimo. Kljub sproščanju pa je potrebno opozoriti, da je virus še prisoten med nami in moramo biti pozorni na naše zdravje ter tudi na preventivne ukrepe. V šolo lahko prihajajo samo zdravi učenci, v primeru simptomov povezanih z okužbo, pa priporočamo izvedbo samotestiranja v domačem okolju. S ponedeljkom se uvajajo naslednje spremembe:

Prihod v šolo
Učenci se po prihodu v šolo preobujejo v šolski garderobi in se odpravijo v učilnico k prvi šolski uri. Zadrževanje v šolski garderobi in na šolskih hodnikih ni dovoljeno.

Uporaba zaščitnih mask
Zaščitne maske s ponedeljkom, 7. marca 2022 v šolskih prostorih ne bodo več obvezne, so pa v prehodnem obdobju še priporočljive. Obvezne pa so na šolskih prevozih. Učenci – vozači jih do nadaljnjega morajo po informacijah prevoznika še vedno nositi.

Pouk po predmetnih učilnicah
Pouk bo za učence od 6. do 9.r potekal po predmetnih učilnicah in ne bo več vezan samo na matične učilnice. Učenci boste lahko prehajali med učilnicami, zadrževanje na hodnikih pa ne bo dovoljeno. Pri prehajanju med učilnicami, v tem prehodnem obdobju, še priporočamo uporabo mask.

Šolska jedilnica
Šolsko malico in kosila bomo s ponedeljkom ponovno organizirali v šolski jedilnici. Posebej opozarjamo na odgovorno ravnanje v skupnem prostoru in higieno. Po malici se učenci vrnete v učilnice in se ne zadržujete v jedilnici ali na hodnikih.

Šolska knjižnica
Šolska knjižnica bo za učence odprta vsak dan med 11. in 14. uro.

Vstopanje staršev v prostore šole
Starši lahko v prostore šole vstopate v okviru dogovorjenih aktivnosti in v dogovorjenih terminih (roditeljski sestanki, govorilne ure…). Brez predhodnega dogovora z razredniki, svetovalno službo ali vodstvom zavoda vstop ni dovoljen. Do nadaljnjega starše naprošamo, da pri vstopanju v šolske prostore, še vedno uporabljate zaščitne maske.

(Skupno število obiskov 191, 1 obiskov danes)
Dostopnost