V tem tednu smo na šoli na ogled postavili prvo samostojno razstavo naše devetošolke Maye Marine Moravec z naslovom Portreti.

V tem šolskem letu je Maya Marina zelo veliko svojega prostega časa namenila raziskovanju risarskih in slikarskih ustvarjalnih tehnik na temo portret, pri čemer je ustvarila tudi svoj avtoportret.

Njena dela so izraz trdega ustvarjalnega dela in vztrajnosti, saj je za eno delo lahko porabila tudi dva meseca z vmesnimi prekinitvami.

Vsi portreti so nastali na podlagi mrežne povečave fotografije in kasnejše skrajno natančne izvedbe svetlobe in sence v tehniki svinčnika, tempere in oljnih pastelov.

Nedvomno je razstava dih jemajoča. Tako po vsebini kot po kvaliteti. Iz nje se lahko marsikaj naučimo, od tega kako pomembno je najti svoje interese, do tega, kako jih razvijati in tudi do tega, koliko je vredno in potrebno vztrajati.

Razstavo smo že na začetku želeli predstaviti širši javnosti v cerkljanskem muzeju, a nam je korona žal preprečila načrte. Zato so vsa dela predstavljena v tej spletni galeriji.

Vzemite si čas in oglejte si jih.

Maya Marina, tebi pa želim, da bi ti roka vedno ubogala oko in srce!

Srečno in zadovoljno na ustvarjalni poti, ki je pred tabo!

(Skupno število obiskov 724, 1 obiskov danes)
Dostopnost