V Sloveniji 23. septembra praznujemo dan slovenskega športa. Prav ta dan je bil izbran kot obletnica 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala slovenska himna.

Na osnovni šoli Cerkno smo dan slovenskega športa obeležili s športnim dnem, ki je bil posvečen orientacijskemu teku. Člani OK Azimut, na čelu z Valentinom Erženom, so za vse učence pripravili različne aktivnosti. Postavljenih je bilo več prog in sicer v telovadnici, na nogometnem in odbojkarskem igrišču, na ploščadi pred CŠOD Cerkno je bil labirint. Ena šolska ura je bila namenjena sami predstavitvi orientacijskega teka, posebno pozornost je predavatelj namenil pravilni orientaciji in branju zemljevida. Za učence razredne stopnje je bila postavljena tudi proga v okolici šole, učenci od 6. do 9. razreda so se po malici odpravili na dva kilometra dolgo progo v Lamk.

Orientacijskemu klubu Azimut se zahvaljujemo za organiziran športni dan. Učenci so uživali v gibanju v naravi, se spoznali s tem lepim športom in se naučili marsikaj novega.

(Skupno število obiskov 440, 1 obiskov danes)
Dostopnost