V sredo, 23. 8. 2023, smo počitnikarji dan izkoristili, da se sprostimo v šoli. Zjutraj smo se vsi skupaj zbrali v učilnici, se igrali družabne igre, pogovarjali o tem, kako smo preživljali počitnice ter v atriju brcali žogo. Začetek dneva je bil poln veselja in čeprav smo bili še vsi malce utrujeni, smo se zagotovo dobro zbudili. Ravno prav za pričetek delavnic!

Po malici smo se razdelili v dve skupini, ki sta se v nadaljevanju zamenjali, da smo lahko vsi izkusili čisto vse. Ena skupina je bila z učiteljicama Tinkaro in Zaro v telovadnici in se igrala veliko različnih iger. Za začetek smo se lovili pri igri okameneli, nato smo se igrali igro črni mož. Preizkusili smo se v igrah en dva tri žoga gori, kjer smo trenirali našo hitrost in preciznost. Razdelili smo se v več skupin in med sabo tekmovali v različnih štafetnih igrah. Pri le teh smo krepili naše gibalne sposobnosti. Uporabljali smo različne pripomočke, žoge različnih velikosti, hokejske palice, pake in keglje, predvsem pa našo iznajdljivost.

Druga skupina pa je v kuhinji delala slastne piškote, ki nam bodo prav prišli za dan kasneje.

Skoncentrirani smo se usedli za mize in vsak je dobil svoj list z receptom. Vsi skupaj smo se potrudili in prebrali delček recepta. Ugotovili smo, da bomo potrebovali maslo, sladkor, med, jajce, vanilijev sladkor, sladko smetano, limonino lupino, moko, pecilni prašek, sol, mlete ovsene kosmiče ter seveda raznobarvne bonbone in mrvice.

Vse skupaj smo dobro premešali in naredili mavrično zmes, ki bo po našem mnenju zagotovo okusna, ko bodo piškoti pečeni. Postavili smo jih na pladenj z približno 10cm razmika in jih dali kuharici, da nam jih bo spekla. Komaj čakamo, da jih pojemo.

(Skupno število obiskov 111, 1 obiskov danes)
Dostopnost