V ponedeljek, 17. 10., smo na šolskem igrišču za učence 1. triade organizirali program Jumicar – Kolesarčki. Izvedbo dejavnosti je financiral občinski SPV.
Program Kolesarčki je preventivni vzgojni program v cestnem prometu za najmlajše. Namen programa je otroke preko igre poučiti, kako se vesti v prometnem okolju, da bi postali bolj previdni in vestni udeleženci v prometu. Otroci so postavljeni v vlogo voznika tako, da doživljajo dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Otroci so postavljeni tudi v vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Program je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. V kratkem teoretičnem delu prometni strokovnjaki otroke seznanijo z osnovno kulturo v cestnem prometu, gibanjem ob cesti oziroma po prometnih površinah, prečkanjem cestišča, semaforjem in z nekaterimi prometnimi znaki ter njihovim pomenom. Praktični del se odvija na prometno urejenem poligonu, kjer je postavljenih več križišč, prehodov za pešce, prometnih znaki in semafor.
Po poligonu so se otroci popeljali s štirikolesniki na pedala. Otrokom je poligon pričaral prave, resnične razmere v cestnem prometu. S programom Kolesarčki se naši najmlajši na zabaven naučijo osnovnega in pravilnega vedenja v prometu.

(Skupno število obiskov 232, 1 obiskov danes)
Dostopnost