Dragi mladi ustvarjalci, mentorice in mentorji!

Minilo je že kar nekaj let od zadnjega sodelovanja slovenskih učencev na

natečaju OTROŠKE HAIKU POEZIJE,

ki ga organizira japonska JAL Fundacija http://www.jal-foundation.or.jp/en/.

Vabimo vas, da se nam pridružite na poti ustvarjanja haikujev.

Potujemo skozi velika, majhna, stara, nova, hrupna, zelena in otroškega smeha polna »MESTA«, kar je tema letošnjega razpisa. Pokukajmo v skrite kotičke, iščimo zaklade, potrkajmo na vrata, odkrivajmo mimobežne trenutke in še neodkrito naj ujamejo otroške oči. Vse to ujemite v zapis treh kreativnih vrstic haikuja, ki naj se preplete v čarobno likovno podobo.

Da vam bo na tej poti nekoliko lažje, v priponki pošiljamo navodila. Na spletni strani JAL Fundacije si lahko pogledate pretekla sodelovanja slovenskih učencev ter letošnji razpis: http://www.jal-foundation.or.jp/en/haiku/ – pretekli razpisi, http://www.jal-foundation.or.jp/en/haiku/contest2022/  – letošnji razpis.

Na spletni strani naše šole, pod zavihkom HAIKU, pa vas bomo spodbujali h kreativnosti tudi z drugimi napotki in prispevki naših učencev: https://oscerkno.splet.arnes.si/haiku/.

Veselimo se vaših izdelkov in iskreno upamo, da jih dobimo veliko, iz majhnih, velikih in skritih kotičkov polnih slovenskih mest.

Ker smo koordinacijo slovenskega dela natečaja prevzeli prvič, vas vljudno naprošamo, da se na elektronski naslov haiku.slovenija@gmail.com predhodno prijavite k sodelovanju, do 31. januarja 2022, tako bomo z vami lažje vzpostavili kontakt.

Originalna dela nam pošljite po pošti do 28. februarja 2022 na naslov Osnovna šola Cerkno, Bevkova ulica 26, 5282 Cerkno, s pripisom „Haiku natečaj“. Prosimo, da jih primerno zaščitite in ne pošiljate zvitih v rolo.

Koordinatorki projekta Mojca Lipužič Moravec in Ana Koren, OŠ Cerkno

VABILO

NAVODILA ZA PRIPRAVO

PRIJAVNICA

(Skupno število obiskov 996, 1 obiskov danes)
Dostopnost