Tekmovanje Bober je preizkus veščin, ki temelji na logiki, ki pa je podlaga računalniškega načina mišljenja. Da imajo logičnih rešitev naši učenci dovolj na zalogi, se je pokazalo na tekmovanju, ki smo ga na šoli izvedli v petek, 19. novembra. Na tekmovanje se je prijavilo 32 učencev od 5. do 9. razreda. Naloge so odlično reševali in kar 12 učencev je zbralo dovolj točk, da so dosegli bronasto priznanje.

V 5. razredu je največ točk zbrala Daša Podobnik, drugo in tretje mesto pa si delita Julija Bizjak in Urban Ladiha. Poleg naštetih učencev so bronasto priznanje prijeli tudi Lars Bevk Cuznar, Ajda Kerčmar in Mihej Prezelj.

V 6. razredu je največ točk in bronasto priznanje prejela Katja Mrežar.

V 7.  razredu je največ točk zbrala Lara Miklavčič, drugo in tretje mesto pa si delita Leon Kumar in Andraž Razpet. Vsi trije so seveda tudi prejeli bronasto priznanje.

V 8. razredu je največ točk in bronasto priznanje prejel Tim Filipič

V 9. razredu pa je največ točk zbrala Julija Seljak in takoj za njo ji je sledila Ajda Močnik. Obe sta prejeli bronasto priznanje.

Zelo dobro so se izkazali tudi ostali tekmovalci, zato prav vsem učencem čestitamo in želimo, da bi veselje do reševanja logičnih zank in ugank gojili še naprej.

In še izziv za starše, strice, tete…..in tudi ostale učence. Lahko se preizkusite in rešite naloge letošnjega tekmovanja, ki jih boste našli na tej povezavi.

(Skupno število obiskov 273, 1 obiskov danes)
Dostopnost