V preteklih mesecih so potekale priprave na 43. tekmovanje iz znanja fizike za Stefanova priznanja. Učenci so reševali naloge in se pripravljali pod mentorstvom Marije Urh Lahajnar. Šolskega tekmovanja v sredo 15. 2. 2023 se je udeležilo 15 učencev naše šole. Priznanje Čmrlj na šolskem tekmovanju je doseglo pet učencev iz osmega razreda: Nika Svetik, Jernej Mavri, Jakob Mavri, Lara Miklavčič in Zala Ana Razpet in trije učenci iz 9. razreda: Nace Drole, Tim Filipič in Matic Čelik Baskar.
Regijsko tekmovanje je potekalo 15. 3. 2023 na OŠ Dravlje v Ljubljani. Udeležilo se ga je 5 učencev naše šole. Bronasto priznanje so dosegli: Nika Svetik, Jernej Mavri, Jakob Mavri, Nace Drole in Tim Filipič.
Na državno tekmovanje sta se uvrstila Nika Svetik In Nace Drole. Državno tekmovanje iz fizike traja 160 minut. Učenci rešujejo 80 minut teoretične naloge in 80 minut eksperimentalno nalogo. Tekmovanje je letos potekalo 6. 5. 2023 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Zlato Stefanovo priznanje sta dosegla Nika Svetik in Nace Drole. Nika Svetik je bila povabljena tudi na priprave za 20. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado IJSO 2023, ki bo potekala v Bangkoku na Tajskem.
Vsem tekmovalcem čestitamo za trud, izkazano znanje in dosežene rezultate.
(Skupno število obiskov 167, 1 obiskov danes)
Dostopnost