V letošnjem šolskem letu je potekalo že 57 tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja. Tekmovanje je trostopenjsko.
Šolskega izbirnega tekmovanja, ki je potekalo 16. januarja 2023, se je na 451 osnovnih šolah po Sloveniji udeležilo 6568 učenk in učencev. Na naši šoli je tekmovalo 29 učencev osmega in devetega razreda, ki so se pripravljali pod mentorstvom Marije Urh Lahajnar. Dovolj točk za uvrstitev na regijsko tekmovanje, ki je potekalo v soboto 25. 3. 2023 na OŠ Sostro v Ljubljani so dosegli: Lara Miklavčič, Jernej Mavri, Zala Ana Razprt in Nika Svetik iz osmega razreda ter Zala Bašelj, Tim Filipič in Matic Čelik Baskar iz devetega razreda. Vsi so prejeli bronasto Preglovo priznanje in se uvrstili na državno tekmovanje.

V soboto 6. 5. 2023 so učenci reševali naloge na državnem tekmovanju, ki je potekalo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. Udeležilo se ga je 437 najboljših učencev iz vse Slovenije. Srebrno Preglovo priznanje so dosegli: Lara Miklavčič, Nika Svetik, Jernej Mavri, Zala Ana Razprt, Zala Bašelj in Tim Filipič.
Vsem tekmovalcem, čestitamo za trud, izkazano znanje in lep uspeh.

(Skupno število obiskov 184, 1 obiskov danes)
Dostopnost