Pozdravljeni učenci!

Še malo pa bo minil prvi teden, odkar smo morali zapreti šolo in izvajati pouk na daljavo. Upamo, da ti takšen način učenja ne dela preveč preglavic in da si našel kakšno zanimivo zaposlitev tudi potem, ko si končal s šolskim delom.

Zavedamo se, da verjetno pogrešaš druženje s prijatelji, ampak moramo upoštevati ukrepe, ki so nujno potrebni, da skupaj rešimo to situacijo. Prepričani smo, da se bo na takšen način vse uredilo in da se bomo kmalu vrnili v šolske klopi.

Tudi učitelji pogrešamo šolsko okolje, zato ti predlagamo, da vzpostavimo malo šolskega vzdušja preko spletne strani.

Kako bi to izpeljali?

Takole: če si kaj zanimivega počel, izdelal kakšno lep izdelek, si pogledal zanimiv film, prebral dobro knjigo, pomagal staršem ali pa tudi če nisi počel nič od tega in si samo lenaril, nam pošlji kakšno fotografijo, sporočilo, zgodbico ali posnetek na naslov nadaljavo@os-cerkno.si.

Objavili bomo na spletni strani v zavihku Bližnjice do….pod naslovom Kaj sem delal. Veseli bomo vsakega prispevka.

Lepo se imej in izkoristi čas, poleg šolskega dela, tudi za stvari, ki te zanimajo.

USTVARJAMO, RAZMIŠLJAMO, DOŽIVLJAMO…

Narava v slikah – gozdne slike samo iz sestavin, ki jih najdeš okrog sebe; izdelali Polonca iz 4.a in Zala iz 6.b

Vtisi učencev in staršev o delu na daljavo

 

“Vse pohvale za tako odlično urejen način pouka na daljavo. Moja dva šolarja brez težav naredita vse, kar so jima pripravili učitelji.”
Nataša

“Maji  iz 1.A je všeč kleklanje. Pozdrav od Maje”

“Mayi Marini in Luciji Juliji je nasmejana obraza pričarala glasba.”

“Sem Monika iz 4.B razreda in med vikendom z mamico pečem pecivo.”

 “Lep izdelek z aktualnim sporočilom nam je poslala Tija.”

“Dan in prostor si lahko polepšamo tudi s takšnimi izdelki, kot so jih naredili Štefan, Taja, Špela, Tinkara,Maša, Staš, Ajda in Alja iz 2.B razreda. Samo malo ustvarjalne žilice potrebuješ. ”

“Dragi moji prijatelji vse vas pogrešam. Doma se igram z lego kockami in ustvarjam. Dopoldne sva z mami pri pouku. Sprašujem se kaj vi počnete doma in upam, da me boste sprejeli v igro nogometa ko pridem spet v šolo, ker sedaj z atijem trenirava.

Upam, da ste zdravi in da se niste nalezli te grde bolezni.
Lenart Jeram 1.a.”

“Te hišice sta izdelala Ines in Tobija iz 4.b..”

 

“Tudi Laura, Lin, Brina, Anže, Mia, Meta in Larisa iz 2.A razreda, so svoje lepe in zanimive izdelke delili z nami.. ”

“Pozdravljeni, tudi Pija (POŠŠ) in Loti (vrtec) preganjata dolgčas na različne načine. Takole sta si postavili poligon med poukom športne vzgoje.”

“Sedaj, ko ne morem v šolo zaradi izrednih razmer, se doma pridno učim in delam naloge, ki mi jih učiteljica Brigita pošlje po SMS in seveda tudi vsak dan posebej delam naloge, ki jih dobim na strani šole. Čeprav je doma lepo pa vendar pogrešam tudi šolo, sošolce in učiteljico Brigito in Ano.

Ostanite zdravi in doma
Vanessa😊
Moj izdelek pri predmetu LUM”

“Hvala mama za tvojo skrb si je mislila Tija in takole razveselila mamo za materinski dan.”

Nena iz 1A rada riše. Lepo vas pozdravlja.

“Uspelo mi je aktivirati spletni učbenik, delo je v redu in mi ne vzame preveč časa, navodila so dobra. Moji dnevi so skoraj vsak dan enaki zjutraj naredim vse naloge, popoldne pa grem malo na zrak.”
Anej Slabe, 9. a 
Inja si je sama naredila glasbilo in nanj zaigrala.
Brina vadi igranje na tolkala.

Inja – videoposnetek

Brina – videoposnetek

” Maša uživa v družbi psička Bonija in pošilja pozdrave.”

“Delo od doma za 1.b. razred!
Ula Miklavčič Vidjen.”

“Delo na daljavo mi gre odlično saj se tudi vi zelo trudite ker se veliko naučim tudi tako prek spleta.

Za kosilo pri nas ni problema, saj imam se stare starše ki mi priskočijo na pomoč.”
 
Arne Mavri, 9. a

 

“Delo na domu je po svoje prijetno, po drugi strani pa naporno, saj je težje ohranjati red kot v šoli. Uspelo mi je aktivirati učbenik in povezavo na Znam za več, rešila sem že skoraj vse naloge. Navodila za delo so dovolj jasna. Mami včasih pomagam kuhati, atiju pa pomagam v delavnici.”
Tija Močnik, 7. a

“Snov ki smo jo imeli do sedaj mi gre uredu, le pri nalogah v www.znamzavec.si imam težave pri nalaganju te spletne strani. Veliko časa čakam da se vsaka stran posebej naloži in jo lahko rešim. Domače naloge rešujem različno dolgo, odvisno koliko jo je (dopoldneve posvetim šoli ). Prejšnji teden smo popoldneve preživeli zunaj ker je bilo lepo vreme smo grabili listje po travnikih. Ta teden pa ko je odzunaj mraz pa pečemo, se igramo namizne igre in gledamo filme. Nikoli nam ni dolgčas.”

Nina Brišar, 7. a

Pouk na daljavo mi gre kar dobro a bolj se mi zdi, da se več naučim v šoli. V sredo sem spekla Belokranjsko pogačo. Pri rokovanju s pečico mi je pomagala teta. Pogača je bila pečena ob 15:30, ko je prišla mama domov jo je bilo le še pol, saj je bila pogača tako okusna. In je v dvajsetih minutah ni bilo skoraj nič več. Doma mi ni dolgčas a zaradi lažjega šolanja komaj čakam, da bom spet v šoli. To spodaj pa je  slika zadnjega kosa Belokranjske pogače.
Nika

 

S sestrico Jerco pečemo piškote. Jakob 5.b in Lovro 2.a

“Takole ustvarja Katja Mrežar, 4. razred;  POŠ Šebrelje”

“Najine ustvarjalnosti iz lesenih kock.”

Pozdrav vsem Anamarija in Štefan

7.B Kaj delam, ko se ne učim 

“Rok Bogataj iz 7.B je poslal slike na temo Kaj počnem v prostem času.”

Aljaž Mar iz 7.B im poseben talent.

Tukaj si lahko pogledate videoposnetek.

Delo na daljavo je zelo zanimivo, v zadnjem tednu ni več zmede z spletnimi povezavami, spletna stran pa večino časa normalo deluje. Občutek imam, da se v šoli več naučimo, vendar doma ni treba biti tako zbran kot v šoli.

Ko se ne učim, delamo na vrtu, hodimo na sprehode ali gledamo filme.

Lin
1.A  Kaj delam, ko se ne učim

“Ko se ne učim, mi mama pusti tudi malo igranja na telefonu. Vsak dan gremo na sprehod v naravo.”

Matias


“Danes je bil prav poseben dan. Počeli smo veliko stvari. Najprej sem šel zunaj na sneg in sem se spuščal s traktorjem po snegu in potem še z lopato.
Stara mama je pekla kruh, ki pa sem ji pridno pomagal.
Z mojo mami smo naredili še rezance za juho (zajne) in pekli piškote.
Popoldan pa sva šla z atijem s traktorjem po seno za živali, da ne bodo lačne. Ker sem bil priden, sem si zaslužil risanke pred spanjem.”

Martin Abram 1.A


“Pošiljam vam svoj izdelek. Na fotografiji je moja. knjiga.”

Lepo vas pozdravljam, Nena Močnik
3.B  Kaj delam, ko se ne učim

Miha nam je poslal to simpatično predstavitev

Nika kuha kosilo

Tudi Leonu ni dolgčas


“Pošiljam zapis o prvoaprilski šali, prilagam pa tudi fotografije o tem, kaj delam, ko nisem v domači šoli.
Vse naloge delam sproti in nimam težav. “
Lepo se imejte in ostanite zdravi.
Voranc
9.B  Kaj delam, ko se ne učim

“Vsak dan, ko končam z nalogo, ki jo dobivamo na spletni strani osnovne šole in jo tudi redno delam, grem k našemu psu. Z njim grem na sprehod v naravo skozi travnike nad vasjo, kjer pa je teren zelo nagnjen (griva). Tako se dobro razgibava: jaz, ker sem dolgo sedel za mizo in delal za šolo, pes pa potrebuje dnevne sprehode. Po sprehodu kaj postorim doma, poleg tega pa moram tudi paziti na mlajši dve sestri. Nato skuham kosilo, ki ga pojemo, ko prideta starša iz službe. Po kosilu grem vadit diatonično harmoniko, ki se jo učim že slabi dve leti. Odkar sem doma, vsak teden nekaj spečem. Ta teden sem npr. že spekel princeske, prejšnji teden pa marmorni kolač. Velikokrat igramo tudi družabne igre, kot so enka, človek ne jezi se ipd. Igram pa z mlajšima sestrama največkrat bolj pod večer, z njima grem tudi na sprehode v gozd, da ne srečamo veliko ljudi, prav tako pa tudi ne hodimo na obisk k starejši sosedi. Že nekajkrat je bilo malo snega, ravno za kakšno kepo. Zato smo se šli ven kepat, saj ga je bilo za sankanje premalo. Ko pridemo v hišo, se družimo tudi s staršema. Nato pogledamo še kakšen film, okoli pol desetih pa gremo spat.”

Leon


Kaj delam, ko se ne učim? – Delam!

Pozdrav od Janija

 


An je ustvarjal herbarij.

8.B  Kaj delam, ko se ne učim

Če sem že naredila vse kar so moji starši hoteli od mene si nalijem kozarec vode in se usedem na balkon, si v ušesa dam slušalke in berem Visoško kroniko.

Hana


V prostem času ko ne delam za šolo rada rišem. Lep pozdrav in ostanite zdravi!

Regina


Pozdravljeni, pošiljam vam svoj izdelek kaj počnem ko se ne učim. Med prostim časom rada rišem in bom kmalu verjetno imela tudi svojo razstavo, seveda ko bo vsega konec.

Lp in ostanite zdravi,

vaša učenka Maya Marina

 

 

 

 



“Ko se ne učim najraje zaidem v delavnico in tam ustvarjam različne stvari.”

Domen

 

“Te aktivnosti sva danes z sestro med prostim časom počela. Ajda Škvarča 4.r (snežak) Aljaž Škvarča 7.r (odbijanje žogice)”

Lep pozdrav,
Aljaž
6.B  Kaj delam, ko se ne učim
Svoje šolsko delo opravim hitro in z njim nimam težav, ker so navodila učiteljev zelo jasna.
Zato imam veliko več prostega časa, kot kadar sem v šoli. V prostem času počnem različne stvari. Najraje se ukvarjam z modelarstvom. Sedaj izdelujem model čolna na daljinsko vodenje. Vsak dan igram na harmoniko, z bratom pa igrava košarko. Kadar je lepo vreme, naredim kakšen krog okrog hiše tudi z motorjem. Pomagam tudi staršem pri vsakdanjih opravilih.
Matic Čelik Baskar, 6.b
Prispevek 2

Ko je lepo vreme gremo na sprehod s svojo družino ali pa se igram z mojo mačko Metko. Ko pa je slabo vreme se igramo kakšno igro. Danes imamo na Kladju sneg in sva s svojo mlajšo sestro šle sankat. Po kosilu pa sva z mamo spekle piškote.

Pavlina Primožič, 6. b
Prispevek 3
Zala Bašelj iz 6.b je izdelala strip o Koronavirusu.

 

7.A  Kaj delam, ko se ne učim

JULIJA – videoposnetek                 ZOJA – videoposnetek                 MATIC – predstavitev

1.B  Kaj delam, ko se ne učim
“POGREŠAM  VAS. DOMA MI JE ČISTO LEPO, DOPOLDNE  DELAM NALOGO, POPOLDAN PA SEM ZUNAJ. DANES SEM UŽIVAL NA SNEGU. RAD BI VAS VIDEL.”
TIBOR

“Emma  v prostem času zelo rada ustvarja. Noni je na kamenčke narisala svečke, katerih veter ne bo mogel odpihniti.”

“Ko pa je bilo preslabo vreme, da bi odšla v naravo, je naredila duhce, za atija pa sta s sestrico tudi spekli piškote.”

3.A  Kaj delam, ko se ne učim
” Kaj sem počela na tehniški dan – Ema Bevk, 3.aV torek po kosilu smo se odpravili na sprehod v bližnji gozd, kjer sem v mlaki ugledala majhne paglavce. Pobrala sem jih iz mlake in jih v njihovem naravnem okolju prenesla domov. Tam sem jim pripravila bivališče iz vode, listja, in mahu in jih bom nekaj dni opazovali, potem pa izpustila nazaj v mlako.”

“Učenje na daljavo mi gre dobro. Do sedaj sem uspela rešiti še vse naloge. Ko se ne učim, veliko ustvarjam, se igram zunaj in vadim flavto. V preteklem tednu sem ustvarila nekaj zapestnic prijateljstva. Danes, na tehniški dan pa je nastala slika Vaiane  na eni od mojih majic (lik iz risanega filma Moana). Za risanje sem uporabila flomastre za tekstil. Mami pa je sliko utrdila z likalnikom.” Hana Pegan

 


POČNEM ŠE VELIKO STVARI. POGLEJTE SI TUKAJ.

2.A  Kaj delam, ko se ne učim

“V prostem času rad grem v hlev, h kozličkom in teličkom. Rad pomagam pri opravilih na kmetiji. Ker je danes sneg, sem naredil snežaka in se vozil s skirojem za sneg. Veliko se vozim tudi s kolesom in traktorjem.” Patrik

“Pozdravljeni, sem Timeja Prezelj. Ko naredim šolske obveznosti, pogosto berem. 😃 Upam, da se  čimprej spet vidimo v pravih šolskih klopeh.”

“Ko se ne učim, rišem zmaje. Različno velike zmaje rišem: majhne, ogromne, suhe, debele, okrogle, z ostrimi zobmi. Pobarvam jih z barvicami. Včasih jih pobarvam s flomastri. Zmaji bruhajo ogenj in led.” Gašper

“Izak Štravs je z družino pripravil kar elektronske prosojnice. V predstavitvi pravi, da se igra z bratci in sestrico, pomaga kuhati in peči kruh. Zabava pa se tudi z xbox igricami in računalnikom.”

“Ajda (2. razred) in njena sestra Maša (5. razred) sta se razveselili snega.”

“Alja je naslikala, kaj počne v teh dneh.”

“Andraž je narisal in opisal konja.”

“Kaja je izdelala plakat o veverici.”

“Fotokolaž sta poslali Maša Seljak in Tinkara Čemažar”

 

 

 

 

 

NAZAJ                 NAPREJ              NA ZAČETNO STRAN

(Skupno število obiskov 398, 1 obiskov danes)
Dostopnost