BIBA NA OBISKU

Avtor: | Mar 17, 2021 | VRTEC-NOVICE

V mesecu februarju nas je v skupini Miške obiskala Biba, nad katero smo bili vsi zelo navdušeni, saj nam je pričarala prijetno vzdušje.

Najprej nam je popestrila pustni čas. Iz papirja, kartona in slamic smo naredili pustno masko: bibo, za katero smo se skrivali in tako premagovali strah pred neznanim. Na pustni torek smo se našemili v pustne kostume ter skupaj rajali, se zabavali in pri tem igrali na tamburin, boben in ropotuljice. Odšli smo na sprehod po Cerknem, kjer smo na poti srečali veliko pustnih mask.

Biba nas je naučila veliko novega. Spoznali smo različne bibarije (Biba leze, Nagajiva biba, Biba pozdravi…), prstne igre, pesmice, rajalne plese in besedno – gibalne igre. Najbolj všeč nam je bila besedno – gibalna igra Medo stopa, saj smo posnemali gibanja posameznih živali (medveda, zajca in miške).

Vsakodnevno smo se veliko gibali v igralnici in na svežem zraku. Razgibavali smo se s pomočjo tobogana in preko različnih gibalnih poligonov. Že v mesecu januarju smo se začeli navajati na hojo ob vrvici, zato smo lahko hodili na sprehode v bližnji in daljni okolici vrtca, tako z vrvico kot tudi z našim »MIŠKABUSOM«.

Bili smo tudi zelo ustvarjalni. Vsak si je izdelal svojo bibo in sicer tako, da smo na list odtisnili različne materiale (lepenko, gobico, plastične zračne mehurčke, blago, volno), tiskali in slikali pa smo tudi s svojimi prsti. Nastali so čudoviti izdelki, ki smo jih razstavili na panoju v garderobi. Zelo radi barvamo, zato smo pobarvali narisano bibo, večkrat pa smo tudi prosto barvali na velik list papirja.

Vzgojiteljici sta nam na steni pripravili tipno bibo, saj zelo radi tipamo, odkrivamo in spoznavamo nove materiale. Bibo smo božali ter preko dotika občutili različne materiale. Skupaj smo večkrat poimenovali tudi dele njenega telesa.

Z bibo smo torej počeli veliko lepih stvari, se z njo igrali, jo božali, plesali in rajali. Predstavili pa smo jo tudi otrokom, ki so se nam pridružili v tem mesecu. Biba nam je tako popestrila dneve v skupini, predvsem pa nas še bolj povezala in nam pričarala igrivost, ki se bo nadaljevala še v nadaljnjih mesecih.

(Skupno število obiskov 255, 1 obiskov danes)
Dostopnost