CICI PLANINCI V ŠOL. L. 2021/22

Avtor: | Sep 15, 2022 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

V šolskem letu 2021/22 smo se v sodelovanju s PD Cerkno, cici planinci iz vrtca podali na kar nekaj pohodov. Za začetek smo si izbrali lažjo turo. Preko Lamka smo se povzpeli do Zakriža in nato še do vojaških kavern, katere smo si ogledali tudi od znotraj. Na naslednji izlet smo se povzpeli na Ermanovec. Z avtomobili smo se odpeljali do Podpleč ( Vrh Ulce). Od tu pa smo se podali preko kmetije Na Laniš in Vrhovca. V številčni družbi, bilo nas je preko 30, smo veseli in razigrani uživali v prekrasnih razgledih na okoliške vrhove. V daljavi nas je pozdravljal celo naš najvišji očak Triglav. Po 2 urah hoje smo prispeli na Ermanovec. Pred kočo smo si privoščili malico iz nahrbtnika, se igrali na igralih, v naše cici dnevnike pa smo si dali žig. Čeprav smo planirali planinske izlete tudi v zimskih mesecih, le teh nismo izpeljali zaradi kovid ukrepov. Ko so se razmere umirile, pa nam ni bilo naklonjeno vreme. Tako smo datum izleta na Bevkov vrh kar 3x preložili. A po vsakem dežju posije tudi sonce. Izkoristili smo prvo lepo soboto in se podali na Slajko nad Hotavljami. Po asfaltni cesti smo se v megli začeli vzpenjati proti našemu cilju. Kmalu smo meglo videli le še v dolini, v soncu pa so se bleščali okoliški hribi. Uživali smo ob poslušanju ptičjega petja, upreti se nismo mogli niti prvim  sladkim gozdnim jagodam. Na vrhu Slajke smo si privoščili okrepčilo. Preko pašnikov in gozdnih stezic smo se polni vtisov vračali v dolino.
V mesecu avgustu pa smo se podali na kar dvodnevni planinski izlet. Povzpeli smo se na Porezen, kjer smo tudi prenočili. Kar 27 malih in velikih planincev se nas je odpravilo iz Vrš mimo lovske koče, preko pašnikov vse do planinske koče na Poreznu. Prijazni oskrbniki so nas postregli z dobrotami iz njihove kuhinje. Manjkale niso niti palačinke, ki sta jih spekli kar naši dve vzgojiteljici ( presenečenje ). Ogledali smo si bunkerje ( z lučkami), najbolj pogumni so se iz njih splazili kar skozi zelo ozke odprtine. Z vrha Porezna  smo pomahali Cerkno, v daljavi pa se je svetil celo svetilnik tržaškega zaliva. Pred spanjem nam je gospa Ivana prebrala pravljico. To smo si ogledali tudi na prav “posebni” televiziji. Najlepše pa je bilo spati na skupnih ležiščih in to na pogradih.

Na vseh  cici planinskih izletih nas je vodil g. Ivan Hadalin, na dvodnevnem pa tudi ga. Damjana Čadež. Za vso organizacijo in vodenje se PD Cerkno lepo zahvaljujemo in se že veselimo izletov v prihajajočem šolskem letu.

Lep cici planinski pozdrav
Vida Pagon

(Skupno število obiskov 248, 1 obiskov danes)
Dostopnost