V deželi robotike najdemo pametna vozila, ki se znajo sama izogniti oviri, ki prepoznajo barve na semaforju, robote, ki znajo sortirati rdeče, modre, zelene in druge barvne kocke, robote, ki plešejo in še marsikaj zanimivega.

V to deželo so letos prvič vstopili četrtošolci, ki se navdušujejo nad sestavljanjem z elementi iz zbirke Lego in ki bi si želeli nadgraditi svoje zanimanje. Da je bila njihova izbira prava, se je kmalu pokazalo, saj so zelo hitro doumeli računalniški način razmišljanja in kot za šalo že programirali prve robote.

Seveda se ta dežela robotike v resnici imenuje krožek LegoRobotike, ki smo ga na naši šoli letos prvič ponudili učencem četrtošolcem. Posebne specializirane Lego zbirke z imenom SPIKE omogočajo otrokom, da razvijajo različne veščine, vsekakor pa je poudarek na programiranju robotov. Takšen krožek pa je brez dvoma dobra podlaga za tako imenovano »učenje za jutri«.

Prav to je začutilo in razumelo tudi vodstvo podjetij SIAPRO, RASPET IN SET-TRADE, ki jih povezuje domači kraj Cerkno in so s finančno podporo omogočili nakup štirih kompletov Lego zbirk SPIKE. Mogoče bo prav ta donacija začrtala poklicno pot kateremu izmed učencev, ki obiskujejo krožek. V vsakem primeru pa so zbirke dragocen učni pripomoček, zato se donatorjem na tem mestu lepo zahvaljujemo.

 Pod vodstvom mentorjev Marka Bevka in Irene Zajc so nastali že prvi robotski izdelki, ki se bodo tekom leta še dopolnjevali in nadgradili. Da smo se programiranja lotili resno (in tudi malo manj resno), pa se prepričajte z ogledom kratkega videoposnetka.

(Skupno število obiskov 325, 1 obiskov danes)
Dostopnost