DOGODIVŠČINE VEVERIČK

Avtor: | Feb 7, 2020 | VRTEC-NOVICE

Po uvajalnem septembru smo veverice pričele z raziskovanjem sadja.  Raziskovali smo ga z vsemi čutili, se o njem pogovarjali, prebirali pravljice ter peli pesmice.  Izdelali smo pomarančni sok ter sadno kupo. Ogledali smo si tudi lutkovno predstavo Sadni prepir, o sadju izdelali plakat in na temo sadja likovno ustvarjali. Poleg tega pa smo se veliko gibali v igralnici in na prostem.

V novembru nas je obiskala poljska miška, ki nam je v vrečki presenečenja nosila pridelke, ki jih je našla na vrtu. Z veseljem smo raziskovali tudi te, saj smo se naučili, da je poleg sadja tudi zelenjava zelo zdrava. Poleg pravljic in pesmic smo spoznali prstno igro Miška in krt ter gibalno plesno igro Buča. Izdelali smo lepljenko bučo, s čopiči barvali zelenjavo ter z dlanmi tiskali perje. Skupaj z zajčki smo si ogledali predstavo Razbita buča in dramatizirali Repo velikanko. Praznovali smo tudi rojstne dneve, se urili v samostojnosti ter opazovali spreminjajočo naravo.

December smo preživeli veselo in praznično. Potem, ko smo skupaj s starši okrasili igralnico, smo postavili še novoletno smrečico. Izdelali smo novoletno voščilnico za starše, oblikovali okraske iz slanega testa ter obiskovali predstave. Veliko smo tudi plesali in rajali  ob novoletnih pesmicah, najbolj smo se razveselili prihoda Dedka mraza, ki nam je prinesel darila. Dočakali smo tudi prve in za enkrat zadnje snežinke to zimo.

Po novem letu nas je obiskala Muca Copatarica, katero smo tudi naredili, pa tudi njen dom in vsak svoje copatke. Svoje copate pa smo razvrščali, iskali, šteli, prirejali ter jih pospravljali na ustrezno mesto, da nam jih ni odnesla. Poleg tega pa smo spoznavali še zimo in njene značilnosti, na to temo ustvarjali, skrbeli za ptice, plesali ob bansu Kaj delajo živali pozimi ter se vsak dan gibali in hodili na sprehode. Obiskali pa smo tudi »dom muce Copatarice«.

Sedaj pa že komaj čakamo pust….

 

 

(Skupno število obiskov 323, 1 obiskov danes)
Dostopnost