Pozdravljeni, učenci!

Kako preživljate prosti čas v tem obdobju, ko poteka pouk na daljavo in ni interesnih dejavnosti? Če vam je že zmanjkalo idej, kako zapolniti svoj prosti čas, smo učiteljice podaljšanega bivanja za vas zbrale nekaj zanimivih idej. Ta čas čim bolj izkoristite za stvari, ki jih radi počnete, in za odkrivanje novih znanj.

 

ŠOLA LETENJA:

Izdelaj letala iz papirja  in velik plakat z luknjami. Luknje oštevilči tako, da manjša luknja dobi večje število točk. Z družinskimi člani tekmujte, katero letalo bolje leti. Ko letalo preleti luknjo, dobiš točke, ki so zapisane ob luknji. Kdo je izdelal najboljše letalo?

Kako izdelam letalo?

ŠOTOR:

V kolikor ti starši dovolijo in imaš v stanovanju dovolj prostora, izdelaj svoj šotor iz odej. V njem se lahko igraš, bereš knjige ob svetilki in počivaš.

PODLOGA ZA IGRANJE:

Iz večje škatle izdelaj svojo podlogo za igranje. Nanjo lahko narišeš cesto, hiše, travnik, gozd in vse, kar za igro potrebuješ.

GRAD IZ KARTONASTIH ŠKATEL:

Če imaš doma odvečen karton, lahko iz njega izdelaš hišo ali grad. Poriši ga s flomastri in v njem pripravi vse, kar ima prava hiša ali grad.

GARAŽNA HIŠA:

Iz kartona in tulcev od toaletnega papirja ali papirnatih brisač lahko sestaviš garažno hišo za avtomobile. Okrasi jo po svoji domišljiji.

DOMAČI BOWLING:

Odpadne plastenke okrasi in jih uporabi za izdelavo domačega bowlinga. Plastenke lahko napolniš z nekaj vode. Tekmujte, kdo z žogo podre več plastenk.

DRUŽABNA VIKEND IGRA:

Natisni si spodnje liste, jih prilepi na trši papir ali jih plastificiraj in k igri povabi še druge družinske člane.

Igra je dobra za urjenje koncentracije in pozornosti, hkrati pa je zabavna. Pred začetkom igre si oglejte karte. Na 31 kartah je veliko različnih simbolov. Čar igre je v tem, da je vsakemu paru kart skupen natanko en simbol. Vaša naloga je, da ga čim prej opazite.

Vikend igra

PREIZKUSI SE V KUHARSKIH VODAH:

Tukaj je nekaj kuharskih receptov, ki jih lahko preizkusiš skupaj s starši. Ta čas je odlična priložnost, da se naučiš kuhati.

Recepti

 

ŠIVANJE

Znaš šivati? To znanje ti lahko pride v življenju velikokrat prav. Izkoristi čas doma, da te starši naučijo šivanja. Na dva kosa blaga si nariši enak vzorec, ga zašij in napolni s peno. Tako lahko čisto sam narediš svojo blazino.

ZABAVNE GIBALNICE:

Si vedel, da lahko za telovadbo uporabiš tudi kocko, spinner in igro kamen, škarje, papir? Lahko narediš lov na zaklad v stanovanju in v vsakem prostoru malo telovadiš.

ZABAVNE GIBALNICE: V tem dokumentu najdeš polno zanimivih idej, kako lahko telovadiš in s tem poskrbiš za svoje zdravje.

ANTISTRESNA ŽOGICA:

Balon s pomočjo lija napolni z nekaj moke. Nato balon zaveži in nanj nalepi oziroma z alkoholnim flomastrom nariši oči ter usta. Kako zabavno ga je preoblikovati, kajne?

DOMAČI DOMINO

Ob bližnjem potoku naberi kamenje in nanj z alkoholnim flomastrom naslikaj domine. K igri povabi celo družino.

DOMAČI ROČNI NOGOMET

Iz kartonaste škatle, slamic in ščipalk za perilo izdelaj svoj ročni nogomet in ga poljubno okrasi s flomastri in barvnimi trakovi. Za igro potrebuješ še ping pong žogico.

Dejavnosti so zbrale in pripravile učiteljice podaljšanega bivanja: Maja Tušar, Mateja Prezelj in Polona Peternelj.

Vir: https://www.pinterest.com/; Interna skupina učiteljev RP

 

 

(Skupno število obiskov 935, 1 obiskov danes)
Dostopnost