IGRAMO SE Z BARVAMI

Avtor: | Mar 29, 2021 | VRTEC-NOVICE

Vsi si že po malem želimo, da nas obišče pomlad. V skupini Medvedki, smo jo privabljali tako, da smo se igrali z barvami. V svet pisanih pikic nas je zvabila knjiga Pritisni tukaj. Z zanimivimi in preprostimi barvnimi pikami, ki so narisane v knjigi, smo se igrali kot čarovniki. Knjiga nas je vabila, da na pike pritisnemo, jih podrsamo, štejemo…ko smo ploskali so se večale in večale. Otroci so bili navdušeni nad branjem in igranjem ob knjigi.

Na sprehodih, igri na travniku in gozdu smo opazili, da se narava počasi prebuja in pridobiva barve. V igralnici pa so nas z zgodbo Trije metulji, pozdravili metulji in pomladne cvetlice: rdeči mak, bela lilija in rumeni tulipan. Zelo smo bili navdušeni nad kamišibaj predstavo, ki sta jo uprizorili vzgojiteljici. Poimenovali smo barve, se igrali z barvnimi metulji, rožicami in plesali na rajalni ples Bela lilija. Preizkusili smo se tudi v vartnarjenu. V lončke smo pesejali žito, ki nam že močno poganja iz zemlje.

Očaralo nas je gibanjem na travniku, kjer smo 2x preživeli gibalno dopoldne. Igrali smo se, da trgamo barvne rožice in jih prinašemo na ustrezno barvo stebla. Tek, skakanje, smeh in skupno druženje nam je odzvanjalo, ko smo odhajali utrujeni na kosilo. 

V hladnih dneh pa smo obiskali tudi telovadnico in si podajali enkrat pisane balone, drgič barve žogice.

Najboljše od vsega je, da se barv učimo skozi igro in smeh.

(Skupno število obiskov 200, 1 obiskov danes)
Dostopnost