​Spoštovani otroci, spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je v letošnjem šolskem letu v pediatričnih ambulantah Zdravstvenega doma Idrija prišlo do sprememb. Poleg obstoječe ambulante,  ki jo vodi Miloš Simov, dr. med., specialist pediatrije, je z novim šolskim letom začela delovati tudi nova otroška ambulanta, ki jo  vodi Tina Svetlik, dr. med., specialistka pediatrije.

Dr. Simov bo večinoma opravljal delo v predšolski ambulanti, hkrati pa bo imenovani zdravnik za OŠ Spodnja Idrija in NIS OŠ Idrija (preventivna dejavnost). Dr. Svetlik pa bo poleg manjšega dela predšolske ambulante, večinoma opravljala delo imenovanega zdravnika OŠ Idrija, OŠ Črni Vrh, OŠ Cerkno in Gimnazije Jurija Vege Idrija.

Majda Troha, dr. med., specialist šolske medicine in Neda Krapš Petek, dr. med., specialist pediatrije, bosta z rednim delom v letošnjem šolskim letom v otroških ambulantah zaključili.

Njune paciente bosta prevzela dr. Simov in dr. Svetlik. Zaradi kvalitetnejše obravnave predlagamo, da se otroci, ki hodijo v OŠ Spodnja Idrija in NIS OŠ Idrija opredelijo k dr. Simovu, otroci, ki hodijo v OŠ Idrija, OŠ Črni Vrh, OŠ Cerkno in v Gimnazijo Jurija Vege Idrija pa k dr. Svetlik. Do 15. leta starosti morajo Izjavo o izbiri osebnega pediatra podpisati starši ali skrbniki, kasneje pa lahko to storijo mladostniki sami.

Ker vam želimo opredelitev za novega osebnega zdravnika čim bolj olajšati, smo otrokom v šoli razdelili obrazce Izjava o izbiri osebnega zdravnika. V kolikor se odločite za enega izmed zgoraj omenjenih zdravnikov vas prosimo, da otroci podpisan obrazec skupaj s kartico zdravstvenega zavarovanja v kuverti oddajo razredničarki v šoli. Naslednji dan bomo kartice dostavili v šolo in jih razdelili učencem nazaj.

Datum oddaje obrazca in kartice osebnega zdravstvenega zavarovanja:

  • 10.2021 (kartice vrnemo 22.10.2021)

Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo.

Lepo vas pozdravljamo,

V imenu kolektiva ambulante za otroke in mladostnike 1 in 2,

Tina Svetlik, dr. med., specialist pediatrije

(Skupno število obiskov 542, 1 obiskov danes)
Dostopnost