JEŽKI NA POTEPU

Avtor: | Jun 14, 2020 | VRTEC-NOVICE

Topli dnevi v mesecu maju so tudi »ježke« zvabili na sonce. Naredili smo plan in  se odpravili na potep.  Na prvem daljšem potepu, nas je pot vodila v Trebenče. Tam je doma naša nova vzgojiteljica Tatjana. Pokazala nam je njen dom, njene male zajčke ter nas pogostila z domačim melisinim sokom.

V Trebenčah pa ne živi samo vzgojiteljica Tatjana, ampak tudi naša Iza. Pot nas je peljala mimo njene hiše in škoda bi bilo, da si ne bi skupaj z Izo ogledali njene zajčke, goske, čebelnjak … Pripravila nam je posebno predstavitev čebeljih, osjih ter sršenovih gnezd ter razlike med njimi… Njen oče je namreč čebelar.

Na drugi daljši potep pa smo se odpravili v Zakriž. Tam živi naš Arne – ob njegovem bližajočem rojstnem dnevu smo obiskali njegovo domovanje. Posebno smo uživali v njegovi leseni hišici, postavljenih igralih ter se sladkali z zdravimi piškoti, ki nam jih je dan prej, spekel ob pomoči njegove mame.

Ker so ježkovi potepi tako zelo zabavni, smo še naredili načrt za naslednja dva. Pot nas bo vodila v Labinje k našemu Jašu ter v Čeplez k naši Lani. Čakamo samo še lepo vreme.

(Skupno število obiskov 362, 1 obiskov danes)
Dostopnost