KAJ SO DELALE »MIŠKE« PO ZIMI?

Avtor: | Apr 6, 2022 | VRTEC-NOVICE

»Miške« se v zimskem času nismo skrile v luknjice in čakale tople dneve. Bile smo aktivne in spoznavale zanimive in poučne stvari. Zima nam letos ni namenila veliko snega, a toliko pa, da smo lahko na igrišču vrtca naredili snežaka in se igrali s snegom. Opazovali in spoznavali smo naravo v zimskem času.

Danes vemo, da so ptički pozimi lačni. Celo zimo smo jim vestno dajali semena, jih opazovali v ptičjih krmilnicah, poslušali njihovo oglašanje ter tako razvijali čut do drugih živih bitij. Ustvarjali smo ptičke s katerimi smo okrasili našo igralnico in garderobo.

Mrzlo zimo smo občutili ob igri z ledenimi kockami, uživali pa tudi ob igri z milnato peno, sončničnimi semeni ter zvitki stiroporja iz katerih so nastale male snežinke.

Spoznavali smo sebe, svoje dele telesa ter se iskali (prepoznavali) na fotografijah. Pozabili pa nismo na zimska oblačila. Zdaj vemo kaj so kapa, rokavice, bunda, šal, nogavice,… in na katere dele telesa sodijo. Igrali smo se s copatki, prepoznavali svoje ter iskali pare različnih copat. Spoznali smo rusko pravljico Rokavička, poslušali pripovedovanje ob slikanici ter si jo ogledali kot lutkovno dramatizacijo v izvedbi svojih vzgojiteljic.

Ob vsem tem, smo vsak dan poslušali vzgojiteljičino prepevanje zimskih pesmic ter rajali ob različni glasbi. Uživali smo v gibalnih minutkah na poligonu iz različni blazin ter v vožnji s poganjalčkom.

Veliko smo se gibali na prostem, hodili na sprehode po mestu in v naravo ter tako vsi osvojili samostojno hojo ob vrvici.

Zima je bila res lepa in zanimiva, a vseeno z veseljem pričakujemo tople spomladanske dneve, ki nas bodo zvabili na skrivnosten travnik. Le kaj nas čaka tam… 😊

(Skupno število obiskov 181, 1 obiskov danes)
Dostopnost