KARANTENE IN POGOJ PREBOLELOSTI PRI OTROCIH

Dec 9, 2021 | VRTEC-NOVICE

​Ponovno obveščamo, da so starši, za čas otrokove karantene oproščeni plačila vrtca. Da lahko to pravico izkoristite, morate karantensko odločbo posredovati po e-pošti naši računovodji na e naslov dina.ursic@os-cerkno.si . V primeru, da je otrok najprej v karanteni zaradi visoko rizičnega stika, nato pa zboli še sam, je potrebno pridobiti in poslati dve odločbi, saj se čas odsotnosti otroka, zaradi povezave z okužbami s SARS-CoV-2, podaljša.

V primeru, da je otrok prebolel okužbo s SARS-CoV-2 in ima EU digitalno COVID potrdilo, ob morebitnem ponovnem zaprtju oddelka ne bo več upravičen do karantene. Izpolnjen pogoj P pri otroku vključenim v vrtec, starši dokazujejo z  izpolnjeno izjavo, ki je  dostopna v dokumentih na naši spletni strani vrtca. Izjavo oddajo vzgojiteljici otroka, ob tem pa na vpogled predložijo tudi otrokovo EU digitalno COVID potrdilo o prebolelosti.  

V vrtcu se zelo trudimo, da morebitne okužbe čim hitreje zaustavimo. Delo je organizirano po mehurčkih v največji možni meri, saj se istočasno srečujemo tudi z večjim številom odsotnosti strokovnih delavk. Vsi zaposleni se ne glede na status posameznika v okviru PCT pogojev, testiramo skoraj na dnevni bazi. Ob priliki se vsem staršem, ki zadržijo bolne otroke doma, nam redno sporočajo zdravstveno stanje njihovih otrok in upoštevajo vse preventivne zaščitne ukrepe v naših prostorih, iskreno zahvaljujemo za odgovorno ravnanje.

Veliko staršev sporoča, da otroke doma tudi testirajo s hitrimi testi. Dobre namene vsekakor pozdravljamo, vendar ob tem opozarjamo, da so hitri testi predvsem namenjeni osebam, ki ne kažejo bolezenskih znakov. Če je otrok prehlajen in že ima prve znake prehlada, negativni hitri test ni merilo, da gre otrok lahko v vrtec. Taki otroci naj ostanejo v domačem varstvu in naj bodo deležni obravnave pri pediatru, še posebej v primeru, če je njihov sorojenec v karanteni zaradi visoko rizičnega stika.

Ostanite zdravi

Pomočnica ravnatelja za vrtec 
Mojca Sedej Selak

(Skupno število obiskov 176, 1 obiskov danes)
Dostopnost