KO METULJI IN MRAVLJICE SPOZNAVAJO PAJTIČKE

Avtor: | Okt 12, 2022 | VRTEC-NOVICE

Otroci iz skupin Metulji in Mravljice so se v Tednu otroka in času pred prihajajočim Festivalom cerkljanskih potičk posvetili prepoznavni cerkljanski »pajtički«.

 

Spoznavali so tradicionalno lokalno jed, njene sestavine in se namenili, da pajtičke tudi spečejo. V ta namen so obiskali Hotel Cerkno, kjer so si ogledali demonstracijo izdelave pajtičk. Obisk v hotelu so izkoristili tudi za spoznavanje poklicev kuhar in natakar.

Nato so v vrtcu z vzgojiteljicami pajtičke spekli, bile so zelo okusne.

 

Pogovarjali so se o pogrinjkih in postrežbi jedi in na to temo likovno ustvarjali. Izdelali so različne pogrinjke, embalaže ter motiv pajtičk risali in slikali na papirnate krožnike in platno.

Svoje izdelke so postavili na ogled na likovni razstavi na Festivalu cerkljanskih potičk (Pajtička festu) v soboto, 8.10.2022 pred Hotelom Cerkno.

 

Krajši prispevek o spoznavanju, peki in ustvarjanju na temo cerkljanskih pajtičk si lahko preberete in poslušate na spodnji povezavi:

http://www.primorskival.si/novica.php?oid=18178

 

Na koncu pa se najlepše zahvaljujejo Idrijsko-Cerkljanski razvojni agenciji in Hotelu Cerkno za sodelovanje in gospe Metki Rupnik za objavljen prispevek na Primorskem valu.

 

(Skupno število obiskov 175, 1 obiskov danes)
Dostopnost