​V soboto, 18. 12. 2021, se je ekipa robotike predstavila na promocijskem dogodku Mladi in robotika, ki je odvijal v Digitalnem središču Slovenije v Ljubljani. Dogodek je bil organiziran iz strani mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in robotiko.

Na omenjenem dogodku se je v treh različnih kategorijah, predstavilo lepo število osnovnošolskih in srednješolskih ekip. Ekipa OŠ Cerkno in njihov robot Marjan, kot so ga poimenovali sodelujoči učenci Lin Čadež, Gašper Tušar in Aljaž Škvarča, so se predstavili v kategoriji RoboCupJunior, reševanje črta. Marjan  je na prvo progo zapeljal malo zaspano, v drugem teku pa se je odlično odrezal in uspešno sledil črti, se izognil oviri, zapeljal preko ovire in pravilno odpeljal skozi krožno križišče. Učencem za uspešno opravljen izziv iskreno čestitamo.

Ker je v večji meri šlo za promocijski dogodek, smo si lahko ogledali tudi nekaj zanimivosti. Takoj ob vhodu nas je navdušila robotska roka, ki je simulirala met pikado puščice v tarčo. Presenetil nas je prav poseben prikazovalnik slike, saj smo prvič videli, da lahko sliko projiciramo tudi s pomočjo štirih vrtečih se trakov, na katere so pritrjene lučke. Pika na i, pa je bila nogometna tekma med pravimi robonogometaši.

Da pa si boste lažje predstavljali, kako je izgledal naš sobotni potep, vas vabimo k ogledu spodnjega videoposnetka.

(Skupno število obiskov 250, 1 obiskov danes)
Dostopnost