»MRAVLJICE« V TREBENČAH

Avtor: | Mar 29, 2021 | VRTEC-NOVICE

Topli spomladanski dnevi vabijo v naravo, zato smo se »Mravljice« v sredo 24. marca odpravili na prvi planinski  pohod v Trebenče (pohod v okviru programa Mali sonček).

Pot nas je vodila čez Brdce, kjer smo si na travniku pripravili malico z razgledom. Malica v naravi ima baje prav poseben okus. 🙂  Po okrepčilu, smo pot nadaljevali po levi strani brega, mimo skale pri »dewjem dicu«. Prav pri tej skali smo spoznali zanimivo staro pripovedko, katero je vzgojiteljici zaupala tamkaj blizu živeča ga. Mika Ličar. Ob slišani pripovedki so se nam porodile različne zaključne zgodbe, kaj neki se  s tem »dewjim dicam« dogaja danes. 🙂 

V duhu pripovedke smo se odpravili skozi gozd, kjer smo zavohali čemaž in se seznanili o njegovem zdravilnem učinku. Na razgibani poti smo premagovali različne ovire in srečno prispeli na cilj   – cerkev pri sv. Joštu.

Toplo sonce nam je segrelo travnik na katerem smo kratek čas počili, se okrepčali z napitki in sadno malico ter občudovali razgled nad našim mestom – Cerkno. Čas v naravi hitro beži. Počasi, a polni razigranosti smo se spuščali v dolino, pot nadaljevali mimo hiše  kjer živi naša Iza ter skozi Mostanijo prišli nazaj v vrtec.

S polno lepimi doživetji, komaj čakamo na naslednji pohod.

 

(Skupno število obiskov 157, 1 obiskov danes)
Dostopnost