​Bližamo se koncu tedna in počitnikarji smo se odpravili na izlet v Idrijo. Tam smo najprej pomalicali, da nas ne bi slučajno zgrabila lakota med gledanjem filma v kino gledališču Idrija. Ogledali smo si dokumentarni film Divja Slovenija in izvedeli polno zanimivih podatkov o naravnem okolju, življenju rastlin in živali v Sloveniji. Podali smo se od najvišjih vrhov alpskega sveta do panonskih ravnic, globoko v podzemlje kraškega sveta in v globine Jadranskega morja. Skozi celoten film smo zbrano poslušali in gledali prizore, ki so nas nemalokrat osupnili. Kako lepa, barvita, osupljiva in divja je naša Slovenija. Ugotovili smo, kako dragoceno naravo imamo in zanjo moramo skrbeti in jo varovati.
Ura in pol je hitro minila in iz kina smo šli s polnimi glavami novih informacij.

Ker smo do odhoda avtobusa na voljo imeli še nekaj prostega časa, smo se odpravili na obisk v Vojni muzej, kjer smo si ogledali zanimive stvari o 1. in 2. svetovni vojni. Včasih nas je kar malo zmrazilo, ker smo videli, kaj vse so morali preživeti ljudje v tistem času. Ampak ne glede na vse smo se zelo veliko naučili in se imeli zelo lepo. Zahvalili bi se gospodu Slavku Moravcu za lep sprejem.

Počitnikarji smo se nato vrnili v šolo, si privoščili slastno kosilo in po kosilu smo ustvarjali. Res je bil lep dan, vsem vam pa priporočamo, da si tudi sami ogledate dokumentarni film in tudi muzej.

(Skupno število obiskov 217, 1 obiskov danes)
Dostopnost