V sredo, 7. 12. 2022, je v klubu Cankarjevega doma v Ljubljani v svečanem vzdušju potekala podelitev nagrad najboljšim projektom eTwinning v minulem letu. Med njimi je bil tudi projekt OŠ Cerkno “Bienenleben schützt Menschenleben” (Življenje čebel varuje življenja ljudi). Nagrado je prejel v posebni kategoriji nagrade zlati kabel, in sicer “zeleni eTwinning”. V njem so sodelovale šole iz Slovenije (Cerkno), Avstrije (Weitensfeld) in Nemčije (Betzdorf).

Nekaj poudarkov iz utemeljitve nagrade:

V okviru projekta so učenci treh šol odkrivali pomen čebel za okolje prek tradicionalnih obrti, jezika, kulinarike in uporabe čebeljih pridelkov pri negi telesa. Odlično so povezali preteklost (obrt) s prihodnostjo (skrb za okolje) na multidisciplinaren način pri pouku različnih predmetov ter v okviru obeleževanja dnevov evropske kulturne dediščine. Projekt odlikuje zelo dober dostop do bogatega in preglednega nabora gradiv, ki so lahko v pomoč tudi drugim učiteljem in učencem. Vidna je zelo angažirana participacija vseh partnerjev v projektu. Še posebej izpostavljamo skupno obeležitev svetovnega dneva čebel, ko so se šole v živo srečale na zaključnem srečanju v Radovljici, kar je od sodelujočih zahtevalo še posebej veliko mero usklajenosti. Projekt je primer dobre prakse na temo trajnosti in kakovostnega sodelovanja med partnerskimi šolami, pohvalna pa je tudi izbira aktualne teme.

Podelitve nagrade so se udeležile mentorice projekta Anica Svetik, Marija Urh Lahajnar in Mojca Lipužič Moravec ter ravnatelj Mitja Dežela.

Na tem mestu šola izreka iskreno zahvalo vsem zunanjim sodelavcem, ki so s svojim znanjem, izkušnjami in pripravljenostjo to prenašati na mladi rod, pripomogli k uspehu projekta. Prav tako iskrena hvala tudi vsem, ki so s svojim prispevkom omogočili srečanje partnerskih šol v Radovljici.

(Foto: Jurij Pelc)

 

 

(Skupno število obiskov 288, 1 obiskov danes)
Dostopnost