Konec junija je na šoli potekalo kar nekaj zanimivih dogodkov, s katerimi smo zaključili letošnje šolsko leto in obeležili tudi državni praznik. V torek, 14. junija 2022 smo se poslovili od generacije devetošolcev 2007. Šola je zapustila še ena generacija učencev, ki je pustila močno sled tako na učnem, športnem, kulturnem, jezikovnem in tudi medijskem področju. Ime šole so s svojimi dosežki, realiziranimi projekti in tudi pozitivnim odnosom ponesli blizu in daleč, za kar jim je učiteljski zbor izrekel posebno pohvalo. Skupaj z razredničarkama Vanjo Lampič in Mijo Bavcon Venko so pripravili odlično valetno prireditev, na kateri ni manjkalo pozitivnih misli, močnih čustev, priznanj, prijetne glasbe in tudi okusnih prigrizkov, ki so jih pripravili v šolski kuhinji. Najuspešnejši učenci, ki so vseh devet let dosegali najboljši učni uspeh, pa so iz rok podžupana Občine Cerkno Domna Uršiča in ravnatelja Mitja Dežela prejeli posebne knjižne nagrade.

Devetošolci so ob tej priložnosti pripravili tudi prav poseben valetni film.

 

V četrtek, 23. junija je na platoju pred glavnim vhodom v šolo potekala slavnostna prireditev, s katero smo obeležili dan državnosti. V sodelovanju z domoljubnimi in veteranskimi organizacijami smo pospremili dvig nacionalne zastave in prisluhnili besedam slavnostnih govornikov Angela Vidmarja (predsednik Društva vojnih veteranov Sever severne Primorske) in Jurija Kavčiča (predsednik OZVVS Idrija-Cerkno). Sodelujoče je v imenu ustanovitelja Občine Cerkno nagovoril tudi podžupan Domen Uršič.

V petek, 24. junija pa smo seveda vsi skupaj, nestrpno pričakali zadnji šolski dan letošnjega leta 2021/2022. Zaključna prireditev je pod mentorstvom in koordinacijo učiteljice Mojce Mavri potekala v šolski večnamenski dvorani. V okviru kulturnega programa smo si lahko ogledali tudi sodobno verzijo gledališke predstave Kraljična na zrnu graha, ki so jo pripravili učenci zadnje triade. Devetošolci so svojim naslednikom častno predali tudi poseben ključ z zavezo, da gre v roke bodočim najuspešnejšim generacijam učencev OŠ Cerkno.Tudi letos smo pripravili Obzornik, ki prikazuje aktivnosti izvedene na šoli v drugem delu šolskega leta.

Vabljeni k ogledu. Vsem skupaj želimo mirne, zdrave in dogodivščin polne poletne počitnice!

 

(Skupno število obiskov 666, 1 obiskov danes)
Dostopnost