OBRAČUN OSKRBNIN V VRTCU

Feb 26, 2021 | Novice-šola, VRTEC-NOVICE

Z dnem odprtja vseh vrtcev so storitve za vse starše plačljive. Vrtec Peter Klepec pri OŠ Cerkno je odprt za vse otroke od 9. 2. 2021 naprej. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek zaradi okužbe ali suma na okužbo z virusom SARS-CoV-2, so starši oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE.

V primeru, da je otrok odsoten zaradi karantene odrejene na podlagi stanja v domačem okolju (izven vrtca), so starši dolžni dostaviti v računovodstvo odločbo o karanteni za otroka. Na podlagi odločbe se bo lahko obračunala oskrbnina in bodo starši oproščeni plačila za dni odsotnosti otroka v vrtcu.

Starše naprošamo, da vzgojiteljicam redno sporočajo (na e-naslov oddelka ali po telefonu) vzrok odsotnosti otroka v oddelku, saj je to zelo pomembno za organizacijo dela v oddelku, spremljanje zdravstvenega stanja ostalih vključenih otrok in nadaljnjih ukrepov za delovanje oddelka.

V primeru, da vrtec zapre oddelek, staršem ni potrebno dostavljati karantenskih odločb za to določeno obdobje, saj obračune oskrbnin uskladimo na podlagi lastnih obvestil o dogodku.

(Skupno število obiskov 197, 1 obiskov danes)
Dostopnost