Od mavrične jeseni k prazničnemu decembru pri Zajčkih

Avtor: | Jan 23, 2022 | VRTEC-NOVICE

Zajčki smo se v oktobru in novembru spoznavali z mavrično jesenjo. Uvod v to temo je bila škatla, ki nas je čakala v igralnici. V njej smo odkrili veliko zanimivih stvari – od jesenskih listkov, storžev, kostanja, lešnikov in orehov, do kostanjevih bodic, ki so nas zelo bodle.

Zelo smo se zabavali tudi ob poslušanju ruske ljudske Razbita buča. Ogledali smo si jo tudi kot lutkovno predstavo. Še bolj pa smo se razveselili kar pravih buč, katere smo prenašali sem ter tja, jih kotalili, in eno tudi razrezali ter pogledali kaj se skriva v njej. Ker buč še nismo imeli dovolj, smo tudi naslikali vsak svojo in jih razobesili, da so krasile naš hodnik.

Prav tako smo barvali tudi storže in jih odtisnili na liste, se igrali in obmetavali z listjem, z udarjanjem orehov eden ob drugega spremljali pesmi in se naučili nove pesmi Kostanjček zaspanček (M. Voglar). Na večji format smo narisali tudi bučo in jabolko ter ju obesili na steno ter ju kar nekaj časa barvali. Ogledali smo si tudi pravo jabolko, ga okusili in skupaj z vzgojiteljicama izdelali svoj prvi jabolčni sok. Bil je zelo okusen in hitro nam ga je zmanjkalo.

Ker pa so dopoldnevi pri nas prekratki, smo že kmalu prišli do jesenovanja, kar je za nas pomenilo zaključek jeseni. Že zgodaj zjutraj nas je obiskala teta Jesen, ki nas je povabila k igri Lov na kostanj. S skupnimi močni smo uspešno opravili vse naloge, za nagrado pa nas je na zadnji postaji čakal pečen kostanj, s katerim smo se z veseljem posladkali. S tem smo se od jeseni poslovili in že zakorakali v praznični december.

Tudi v decembru smo imeli veliko dela. Postavili smo novoletno smrečico in oblikovali okraske iz slanega testa, ki so jo krasili. Z vodenimi barvami smo barvali liste in nanje nalepili smrečice, ki so krasile našo igralnico. Rajali in plesali smo ob glasbi ter poslušali zgodbe s praznično vsebino. Za konec smo si ogledali še predstavo, ki so nam jo pripravile vzgojiteljice, obiskali pa smo tudi Dedka Mraza. Verjeli ali ne, prav nič se ga nismo bali. Bil je zelo prijazen, prinesel pa nam je tudi darilo – hišico za igro, suhe slive in bombone. Očitno smo si vse to zaslužili!

(Skupno število obiskov 185, 1 obiskov danes)
Dostopnost